Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Postabezárás: veszélybe kerülhet a gödöllői egyetemi területen lévő fiók működtetése?

2023-04-17 10:48:42

A gödöllői képviselőtestület április 13-i ülésének egyebek napirendi pontjai között ismét terítékre került a máriabesnyői postabezárás ügye, illetve az is, miszerint: az illetékesek folyamatosan azon dolgoznak, hogy legyen bankautomata a Reál üzletház épületében. A terület önkormányzati képviselője, Klement Péter (Szövetség Gödöllőért) a postabezárást követően történtekkel kapcsolatosan ismét elmondta, hogy rajta kívül Gémesi György polgármester és Vécsey László országgyűlési képviselő is megtette a tőle telhetőt annak érdekében, hogy a besnyői kisposta esetleg újranyithasson.
A törekvések azonban nem jártak sikerrel, amiben – a szándéknyilatkozat megtételének szabott határidőből történt kicsúszás mellett – közrejátszott az is, hogy a városvezetés a bezárás elkerüléséhez szükséges mintegy nettó 21 millió forint helyett csupán 500 ezer forintot áldozott volna a postahivatal újranyitásának támogatására.

Néhány nappal az önkormányzati összejövetel után napvilágot látott az az mfor.hu által megszellőztetett hír, ami a kormányzati portálra a postatörvény módosításáról kikerült javaslatból kiolvasható. Nevezetesen: a Gazdaságfejlesztési Minisztérium javaslata alapján a mostani 25 ezres lakosságszámról 30 ezerre emelkedne a legalább egy postahely szükségességét megalapozó népességszám.
A törvénymódosítás nem indokolja, miért van szükség a változtatásra, de a tervezett intézkedés feltehetőleg összefügg a jelentősen megnövekedett üzemeltetési költségekkel.

Egyelőre egy törvényi lehetőségről beszélünk, a Magyar Posta elvileg dönthet úgy, hogy nem ragaszkodik a jogszabályi rendelkezéshez. Amennyiben azonban igen, és az indítvány zöld utat kap, akkor Gödöllőn tovább csökkenhet a posták száma, és akár veszélybe kerülhet az egyetemi kisposta további működ(tet)ése.
Az ördögöt nem a falra festve, ha ez megtörténne – túl azon, hogy tovább növekedne a központi, Dózsa György úti postahivatal terhelése – egy újabb, a fenyvesi területet is beszámítva, jelentős lélekszámú városrész maradna önálló postai szolgáltatás nélkül.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online