Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Turbózzuk fel vízszűrővel a csapvizet!

2023-04-15 09:46:40

Egyre többen választják azt a megoldást, hogy palackozott víz helyett inkább az otthon „megtalálható” és könnyen igénybe vehető csapvizet kezdik el fogyasztani. Ám sok helyen vannak még mindig problémák a csapból érkező vízzel, vagy éppen kellemetlen mellékíz tapasztalható ivás során. Erre nyújtanak megoldást a vízszűrők és a víztisztítók.

A vízszűrő használata nagyon egyszerű
Nemcsak a használata, de a beszerzése is nagyon könnyű. Elég csak ellátogatni és megnézni a Termoszbolt.hu vízszűrő és víztisztító felhozatalát, és máris elkezdhetjük a válogatást. Akár online, otthonról is beszerezhetünk egy ilyen eszközt, pár napon belül pedig már használhatjuk is, és élvezhetjük a tiszta víz nyújtotta előnyöket.

A felszerelés is legalább olyan egyszerű, mint maga a vásárlás. Vannak olyan változatok, amelyeket egy kancsóban kell elhelyezni, néhányat pedig a kulacs tetejére kell csavarni és szinte szívószálként üzemelnek.

A legtöbb megoldás kulacsokhoz érhető el, mivel így sokkal kényelmesebb lesz az egésznek a használata, és nem kell csak az otthonunkra korlátozódni, ha tiszta vizet szeretnénk fogyasztani. Akár túrázás, utazás során vagy a munkahelyen is velünk lehet a tisztított folyadék.

Sőt, ma már találhatunk olyan termékeket is, amelyeket kifejezetten túrázáshoz fejlesztettek ki. Ezeket könnyedén a kulacs tetejére csavarhatjuk, és mindenféle kezeletlen vizet fogyaszthatunk a segítségével. Például: tavak, patakok vizét vagy akár forrásvizet is, aminek a tisztaságában nem vagyunk teljesen biztosak.

100%-os védelmet nyújtanak a kórokozókkal szemben, az átfolyási idejük általában 1 liter/perc és az élettartama mintegy 1000 liter, ami természetesen függ a megszűrendő víz tisztaságától is.

Fontos odafigyelni a szűrő kapacitására!
Függetlenül attól, hogy otthon a csapvíz megszűrésére vagy a „vadonban” patakok, tavak vizének tisztítására használjuk őket, a gyári ajánlásokat mindig alaposan nézzük át! Ha egy szűrő kezd az élettartama végéhez érni, akkor azt érezni fogjuk a víz ízén. Érdemes időben váltani, pláne akkor, ha nem az otthoni csapvízről van szó, hanem külső, kockázatosabb forrásról, mivel ez az egészségünket is befolyásolja.

Fontos kiemelni, hogy vízszűrő nélkül semmi esetben se fogyasszunk tavak, patakok vagy más kétséges forrásokból, mivel igazán kellemetlen élményben lehet részünk! Ezek a szűrők teljes mértékben környezetbarátak, BPA-mentesek, így nyugodtan használhatjuk őket túrázás során is.


Alaposan gondoljuk át, hogy melyiket választjuk!
Mindenképpen még vásárlás előtt ki kell találnunk azt, hogy pontosan mire is akarjuk használni a szűrőt. Teljesen más eszköz kell abban az esetben, ha a túrázás során is szeretnénk szűrt vizet fogyasztani, vagy csak az otthoni csapvizet kívánjuk egészségesebbé és „finomabbá” varázsolni. Szerencsére, mindegyik esetben van megoldás, olvassuk el alaposan a termékleírásokat, és akár szakember segítségét is kérhetjük. (x)


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online