Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Az elmúlt évben is veszteséges üzlet volt a szennyvíz-szippantás Gödöllőn

2023-04-13 10:11:29

Immár nyolc éve, 2015 márciusa óta ugyanaz a vállalkozó, Szepesi Zoltán láthatja el a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtésére, elszállítására és ártalmatlanítására vonatkozó kötelező feladatot Gödöllő közigazgatási területén. Ráadásul, a szolgáltatóak legalább a 2024-es év végéig van érvényes szerződése a tevékenység folytatására településünkön.

Ajánlata tavalyelőtti beadásakor Szepesi Zoltán úgy kalkulált, hogy Gödöllőre vetítve (290 ingatlannal és 2 ezer köbméter szennyvíz mennyiséggel számolva), éves szinten bruttó 8,7 millió forintos bevételre tehet szert, miközben kiadásai kevéssel több mint 7,1 millió forintra rúgnak, így a város bizonyos részeit érintő szolgáltatás bruttó 1,6 millió forint körüli éves nyereséget eredményez(het) számára.

A szerződéshosszabbítással érintett második esztendő, a 2022-es – akárcsak az egy évvel korábbi – igencsak rácáfolt az előzetes kalkulációra. A gödöllői képviselőtestület tagjai április 13-i ülésükön mélyülhettek el a vállalkozó szakmai beszámolójában, amiből kiderült, hogy nettó értéken számolva, közel 485 ezer forintos vesztesége keletkezett Szepesi Zoltánnak.
A negatív egyenleg fő oka abban keresendő, hogy a meghatározott 234 helyi ingatlan közül mindössze 61 tulajdonosa (26%) vette igénybe a szolgáltatást az elmúlt esztendőben.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online