Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Három hét elteltével drágult az elektromos rollerezés Gödöllőn

2023-04-12 12:59:58

Több hónapos előkészítő munka után, március 15-étől beindult a bérelhető elektromos rollerek használata Gödöllőn. A mikromobilitás lehetőségét biztosító szolgáltatás bevételt jelent az önkormányzat számára, hiszen a rollerek üzembentartója járművenként 800 forintos közterület-használati díjat fizet a közkasszába havonta, aminek mértéke éves szinten megközelítőleg 3 millió forintos bevételt jelenthet.

Az újdonsült közlekedési alkalmatossággal kapcsolatos kezdeti lakossági tapasztalatok és vélemények – finoman fogalmazva – eltérőek. A túlzott gépjármű-használattal nem rokonszenvezők jó ötletnek tartják, a rollerek nem szabályszerű használatából balesetveszélyre, ezáltal felesleges kockázatvállalásra következtetők viszont egyáltalán nem üdvözlik a kezdeményezést.

A TIER Operations Hungary Kft. által üzemeltetett elektromos rollerek applikáció segítségével történő igénybevételéért az induláskor 295 forintos feloldási díjat és 59 forintos percdíjat kellett fizetni. Három hét elteltével a tarifák emelkedtek: április 7-étől a feloldási díj 310 forint lett (+5%), míg a percdíjat 70 forintban (+18,6%) állapította meg a szolgáltató.

A tarifaemelés okáról érdeklődésünkre Lendvai Tímea, a TIER Operations Hungary Kft. regionális city menedzsere a következőket tartotta fontosnak elmondani:
- Azt tapasztaljuk, hogy a felhasználók nagy része ingázásra használja a szolgáltatásunkat, amit a vasúti- és a HÉV-állomások melletti parkolópontok kiemelt használata jelez. A Budapesti Közlekedési Központtal (BKK) van egy közös kampányunk, amit a múlt héten jelentettünk be, és aminek értelmében a BudapestGO applikációban vásárolt budapesti havibérlet mellé a vásárlók kedvezményes, 30 napos feloldásidíj-mentes rollerezési lehetőséget kapnak. Tekintettel arra, hogy az agglomerációs ingázások miatt Gödöllőn is vélhetőleg nagyon sok olyan felhasználónk van, aki él ezzel a lehetőséggel. Ezért úgy döntöttünk, hogy a feloldásidíj-mentes utazás a felhasználó számára nem csak Budapesten, hanem Gödöllőn is elérhető. Ebből adódóan bevétel-kiesésre számítunk, amit az áremeléssel szeretnénk pótolni.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online