Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Gödöllőn és környékén ezeken a benzinkutakon fogadja a MOL a használt sütőolajat

2023-04-10 18:09:23

A karácsonyhoz hasonlóan a húsvét is olyan ünnep a magyar családok életében, ahol főszerep jut a vendégeskedésnek és az asztalra kerülő finomságoknak.  De hogyan tudjuk a különleges napokat – és környezetünket – megóvni a káros hulladéktól, illetve hogyan tudjuk fenntarthatóvá varázsolni az ünnepeket?

Erre kínál megoldást a MOL immáron 2011 óta tartó, használt sütőolaj-gyűjtő kampánya is, ami az elmúlt évek során csaknem 3 ezer tonna káros hulladéktól óvta meg a környezetünket. Ehhez a kezdeményezéshez csatlakozott idén a gödöllői kötődésű Epres Panni is, aki már hosszú évek óta gyűjti és adja le a használt sütőolajat a MOL-kutakon – olvasható a nemzeti olajtársaság honlapján.

Az ide kattintva elérthető töltőállomás-keresőben Gödöllőn és annak 10 kilométeres körzetében hat olyan MOL-kút van, ahol – 10 literes mennyiségig, más hulladékokkal, vegyszerekkel nem kevert állapotban, bármilyen tárolódobozban – leadhatjuk az elhasznált sütőolajat. Az így begyűjtött használt sütőolajat újrahasznosítják, és biodízelt állítanak elő belőle, amit a MOL felhasznál a fenntarthatóbb gázolaj gyártásához, ezáltal csökkentve a közlekedéssel járó széndioxid-kibocsátást.

Gödöllőn a Dózsa György út 61. szám alatt, valamint a Szabadság út 12. szám alatt (Palotakert) fogadják a használt sütőolajat.
A környező települések közül Aszódon, Isaszegen, Kerepesen és Mogyoródon (Hungaroring) kínálkozik erre lehetőség.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online