Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Beszámoló előzte meg a gödöllői múzeum és könyvtár vezetői pályázatának kiírását

2023-03-20 10:14:34

Ahogy ezt a korábbi években megszokhattuk, márciusban rendre terítékre kerül a Gödöllői Városi Könyvtár és Információs Központ, illetve a Gödöllői Városi Múzeum előző évi tevékenységéről szóló beszámoló, valamint az önkormányzati fenntartású közművelődési intézmény aktuális, jelen esetben a 2023-as esztendőre vonatkozó munkaterve is.

Mindkét közművelődési intézmény jelentős kihívással terhelt esztendőn van túl, hiszen az energiaválság okozta költségnövekedés enyhítése okán elrendelt korlátozások miatt a Hamvay-kúria épületében található múzeum október közepétől, az új épületbe költözésének 20. évfordulóját tavaly ünneplő könyvtár december 20-ától ideiglenesen bezárt. Ennek ellenére a szakmai munka, a folyamatosan megújuló szolgáltatások biztosítása és a programok szervezése nem torpant meg egyik intézményben sem, mi több, azok – sokak megelégedésére – magas színvonalát az idei évben is meg kívánják őrizni, ha lehet, a múzeum- és könyvtárlátogatók igényeit szem előtt tartva, emelni.

A könyvtárban tavaly közel 700 rendezvényt tartottak és több mint 103 ezer látogatót fogadtak. A múzeumban a látogatószám a nyitva tartás ideje alatt 4.559 fő (1.649 fő diák és 593 fő óvodás) volt 2022-ben. Ez a szám – a lezárást figyelembe véve – a pandémia előtti évek mértékét adja.

Ugyancsak a gödöllői múzeummal és a könyvtárral kapcsolatos az a hír, miszerint: a jelenlegi vezetők megbízatása szeptember 30-án, illetve augusztus 31-én lejár. A képviselőtestület tagjai a tisztségek betöltésére alkalmas személyeket pályázat útján választják ki. A kandidálni szándékozók április 30-ig adhatják be pályázatukat, amit május 31-ig bírálnak el. A nyertesek öt évig irányíthatják a gödöllői közművelődési intézmények munkáját.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online