Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Mi a rakós bot kiválasztásának javasolt menete?

2023-03-13 18:12:26

A rakós bot kiválasztásának tudatos megközelítése vízválasztó lehet annak kapcsán, hogy a vízparton helyet foglalva körülményes vagy önfeledt pecára lehet kilátásunk. Ennélfogva igenis megéri komolyan venni a kérdéskört.

Ehhez igyekszünk támpontokat biztosítani a bejegyzés keretei között. Végigvesszük tehát azokat a praktikus tényezőket, amik iránytűként segíthetik az eredményes beszerzést.

Miben rejlik a rakós botos horgászat varázsa és eredményessége?

A kulcsszó a precizitás. Nehéz elképzelni olyan horgász módszert, amivel ennyire pontosan lehet meghorgászni akár zsebkendőnyi területeket. Ha valaki ráérez a módszerre, elképesztő élménypecákra számíthat.

Mindebből sejthető, hogy – például – a TackleBait.hu horgász webáruház horgász botok szempontjából elérhető arzenáljában a rakós pálcák egyre népszerűbbek. Ugyebár ezeken a modelleken nincs helye orsónak, a 10 méter feletti pálcák végén a gumizás és egy végszerelék felel a halfogásért.

Bevágást követően úgymond rövidíteni kell a szerelést, magyarul a bot egy-egy pontját széthúzva a rövidített hosszal kivitelezhető a fárasztás. Nagy előnye a technikának, hogy akár a szabadidős fehérhal- és pontyhorgászat, akár a pontyos és fehérhalas versenyek is nagy sikerrel teljesíthetők általa.

Mi a rakós bot kiválasztásának leginkább javasolt módja?

A legokosabb forgatókönyv a bot felhasználási céljából kiindulni. Ha tudjuk előre, milyen jellegű horgászatok és célhalak szerepelnek a terveink között, abból kiindulva már a tulajdonságok között is egyszerűbb lesz lavírozni.

Mindenképp a hosszúsággal érdemes kezdeni. Azért is, mert egyszerre kell eltalálni a meghorgászott távolságot, illetve a használat szempontjából a kényelem szempontjait. Hasonlóképp döntő fontosságú a súlyelosztás, illetve a nyélátmérő kérdése is.

Mindkettőnél arra kell gondolni, hogy várhatóan órákon át kell majd egy 10 méternél hosszabb bottal egyensúlyozni. Nagyon nem mindegy, hogy az aerodinamika ezt mennyiben segíti. Pláne akkor, ha erőteljes oldalszél nehezíti a horgászatot pluszban.


Néhány egyéb javaslat a sikeres rakós bot kereséshez

Mindenképp olyan modell mellett érdemes letenni a voksot, ami a felszereltség és az alkatrész ellátásának szempontjából is kiszolgálja az igényeket. A legtöbb horgász idővel bővíti a rakóshoz tartozó szettjét, ennek fényében a rendelkezésre álló opciók megléte kulcsfontosságú.

Ha kívánhatnánk, akkor a legtöbben minden bizonnyal egy könnyű, feszes, gyors, erős és lehetőleg olcsó modell mellett tennénk le a voksunkat. A keresésnél ehhez mérten úgy javasolt gondolkodni, hogy minél több szempont érvényesüljön a felsoroltak közül.

Az anyagiak kérdését tekintve érdemes nem pusztán a beszerzési árra, hanem az ár-érték arányra koncentrálni. Vagyis nem baj, ha többet adunk ki a választott modellre, ha cserébe kifogástalan minőséget és teljesítményt kapunk majd a vízparton. (x)


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online