Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Melyek a legjobb sport applikációk otthoni edzéshez?

2023-02-26 10:30:10

A pandémia ideje óta jelentősen megnőtt az otthon edzők és az életmódváltók száma. A tendencia pedig egyáltalán nem romlott azóta sem, amióta a járványveszély jelentősen csökkent. Egyre többen szeretnék a rendszeres edzéseiket az otthonuk kényelmében végezni, ami nem csak nagyon praktikus, de költséghatékony is egyben. Az edzéseinket pedig remek applikációk segíthetik. Milyeneket érdemes választanunk?

Hogyan válasszunk jó applikációt és milyenek vannak?
Rengeteg sport applikáció közül lehet már válogatni manapság, viszont ahhoz, hogy igazán hasznos applikációt találjunk, érdemes pár szempontot figyelembe venni. Az első, és legfontosabb szempont a könnyű és egyszerű használhatóság, hiszen edzés közben senki sem szeret a telefonjával babrálni folyamatosan.
A másik szempont az, hogy mindenképp legyen rajta megfelelő lépésszámláló, és aktivitásmérővel való összeköthetőség. Ha van egy aktivitásmérőnk vagy okosóránk, akkor jelentősen megnő az ilyen appok használhatósága.
Azonban nem csak edzést mérő applikációk léteznek. Érdemes megemlíteni a különféle feladatokat adó, számláló és edzésnaplót vezető appokat. Ezek között akadnak speciálisak is, például amelyek a fogyásra összpontosítanak vagy éppen az izomtömeg növekedésre. Azonban a legjobb appok általában mindent tudnak, vagyis egyaránt adnak edzésterveket, amiket az app felügyel, összeköthetőek az okosóránkkal, és még diétás étkezési tanácsokat is adnak. Azonban hasonlót az okosabb mobiltelefonok saját applikációi is tudnak.

A mobiltelefonok saját tréning applikációi

A mobiltelefonok beépített applikációi általában nagyon egyszerűen használhatóak, és ha van egy okosóránk, könnyen össze is köthetjük a kettőt. A modernebb okostelefonok így már igazán sok mindent mérhetnek edzés közben. Az edzéssel töltött időt a pulzusszámunk jelzi számukra, amíg az app monitorozza ez alapján az edzés intenzitását is.
A végeredményt pedig visszanézhető táblázatban látjuk, amely segítségével jól nyomon tudjuk követni a fejlődésünket. A mobilos applikációk többsége ezen kívül komplett edzésterveket is ad, amelyet teljesítve díjakat és pontokat érthetünk el. Néhány modellnél diétás étrendet is találhatunk, vagyis: összességében, ha jó mobiltelefont választottunk, akkor nem is kell külön appot letölteni az edzésünkhöz.


Letölthető applikációk

A letölthető applikációk akár egészen profik is lehetnek, és sokkal több mindent tudnak, mint a mobilok legjobb edzéstámogatói. A Nike – például – egy nagyon is komoly és sokrétűen használható applikációt fejlesztett, ahol nem csak a futóedzések, de a különféle erősítőgyakorlatoknak is van platformja. Az appban egészséges életmóddal kapcsolatos tanácsokat, diétákat, mozgásformákat találunk, sőt, akinek jógázni támad kedve, még arra is akad pár útmutatás.
Hasonlót az adidas is csinált, viszont ha márkafüggetlen appot szeretnénk, akkor mindenképp megéri – például – a Fitness Point alkalmazást felkeresni. Itt számtalanféle gyakorlat közül választhatunk, amelyeket az app bemutat nekünk. A gyakorlatokból edzéstervet állíthatunk össze, illetve egy naplóban a fejlődésünket is nyomon követhetjük. (x)


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online