Vissza normál nézetbe Nyomtatás

A csíráztatás külön művészet

2023-02-20 10:45:59

Talán mindenkinek megvannak még környezetismeret óráról az emlék- vagy rémképei, amikor is babot és egyebeket kellett csíráztatni. Van, akinek nagyobb sikere volt e téren, akadt viszont olyan is, aki valahogy sehogy sem tudta véghez vinni a dolgot.

Aztán, persze, jöttek a felnőtt évek, ahol aztán sokan már kerttulajdonosokká avanzsáltak, és már profi szintre fejlesztették a csíráztatást. Azonban a kannabisz csíráztatása még nekik is feladja a leckét. Mai cikkünkben annak járunk utána, miért is nem olyan egyszerű a csíráztatás, és hogy hogyan lehet sikeresen kivitelezni.

Legyen minden készen!

Az első és talán legfontosabb, hogy amikor nekiállsz a csíráztatásnak, akkor már legyen minden maximális szinten készen, azaz: álljon rendelkezésedre a Growislandtől vásárolt minden csíráztatási kellék. Ha ugyanis úgy látsz neki, hogy még vannak hiányzó eszközök, félő, hogy a növényt fogja kár érni.

De, tételezzük fel, hogy minden nálad van, többek között a megbízható helyről vásárolt mag, amely nem sérült és nem is tároltad egy évnél tovább. Minél öregebb ugyanis egy mag, annál kevesebb lesz a termés, ha egyáltalán eljut a virágzó-termő szakaszba.

De, nézzük is, mire lesz szükség ahhoz, hogy sikeresen csíráztass!

A víz-hőmérséklet-levegő triumvirátusa határozza meg, hogy a vegetatív szakaszból sikeresen át tudod-e lendíteni a növényeidet a virágzó szakaszba. Ehhez nem kell más, mint:

• Víz: pár órányi áztatás után a magolk felpuhulnak, de ez semmiképpen se tartson 3-4 napnál tovább. Ezután már kell ugyan a folyamatos vízutánpótlás, de már levegőre is szükségük van a magoknak.
• Levegő: A kezdeti vizes szakasz után egyre több levegőre lesz szükségük, így erről sem szabad megfeledkezni.
• Hőmérséklet: A legjobbat akkor teszed, ha szobahőmérsékleten történik a folyamat, amit átlagosan 25 Celsius-foknak vesznek. Ettől el lehet térni egy kicsit, azonban a túl meleget semmiképpen se válaszd, hiszen az berobbantja a rothadási és poshadási folyamatokat.

Ne kövesd el a gyakori hibákat!

A fentiekhez kapcsolódnak persze a leggyakrabban elkövetett hibák is, így a fulladás, a kiszáradás, a jó öreg vatta használata vagy épp a higiéniai feltételek hiánya okozza a legtöbb kudarcot a kannabisz csíráztatása terén.

Fontos kiemelni, hogy csak a sziklevelek megjelenése után indul be a fotoszintézis, ezért egészen addig folyamatosan szükség van folyadékpótlásra, hiszen eddig a pontig még csak a magban található tápanyagokat tudja hasznosítani a növény.


Ültess okosan!

Persze, azzal, hogy megvagy a csíráztatással, közel sincs vége a feladatnak, hiszen jön az ültetés, amelyhez szintén mindent megtalálsz a Growisland webshopjában.

Annak is megvannak ugyanis a speciális szabályai, aminek ha nem jársz utána és nem tartod be őket, akkor az egész csíráztatási folyamatodat hazavágod vele, így mindenképpen érdemes időt szánni arra, hogy míg a magok kipattannak a nedvességtől, te máris beleásd magad a következő szakasz rejtelmeibe! (x)


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online