Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Okok, amiért otthonunkba nyílóajtós szekrényt válasszunk

2023-02-15 16:18:47

A nagyobb méretű szekrények kiválasztásakor elsődleges kérdésként merül fel, hogy a hagyományos ajtónyitást vagy a tolóajtós megoldást válasszuk-e. A kétszárnyú ajtók számos előnyei közül többet is kiemelünk cikkünkben, ami a döntés irányát a megszokott kialakítás felé fordíthatja.

Amikor elképzeljük a hálószoba, gardrób bútorainak felépítését, lelki szemeink előtt biztosan a klasszikus ajtónyitású modellek jelennek meg. Évszázadok óta használjuk ezeket a bútordarabokat, amik a textíliák és egyéb tárgyak tárolására tökéletesen megfelelnek. Bár, napjainkban egyéb megoldások is léteznek az ajtónyitásra, a legtöbben még mindig a hagyományos szekrényajtókat választják.

Hosszú távra szóló döntés
Az esztétikus megjelenésű nyílóajtós szekrények szinte minden részlete testre szabható. A rejtett zsanérokkal rögzíthető ajtólapok mellett a fogantyúk választéka is nagy. A mömax nyílóajtós szekrény kínálatában nemcsak különböző méretű és alapanyagú modelleket találunk, hanem az eltérő igényeket kiszolgáló fiókos-ajtós kombinációkat is.

Mielőtt azonban meghoznánk a végleges döntést, nézzük, milyen előnyökkel jár a nyílóajtós szekrény választása.

Mikor a legjobb választás a nyílóajtós szekrény?

Testreszabható megoldásokat alkalmaz ez a szekrénytípus. Gondoljunk a nappali bútoroknál használt változatokra, amik esetében a polcok és zárt tárolórészek váltakozása általában nyíló ajtók segítségével oldható meg. Ez a szekrényfajta biztosítja a legtöbb helyet ahhoz, hogy hozzáférjünk a szekrényben tárolt dolgainkhoz. A szélesre tárt ajtószárnyak az egész szekrénybe betekintést engednek, ezáltal könnyű a dolgok áthelyezése.

A nyílóajtós szekrények időtlen és elegáns megjelenést kölcsönöznek a helyiségnek, így jól beilleszthetőek egy meglévő dizájnba. Bár nyitásuk helyigényesebb, mint a tolóajtós szekrényé, azonban vizuálisan tetszetősebbek.

A síneken futó tolóajtók esetében a meghibásodás lehetősége nagyobb, mert az ajtószárny hajlamos a sínből kicsúszni, vagy egy bizonyos pozícióba szorulni, ami akadályozza a használhatóságot. A nyílóajtós szekrények esetében ilyen problémákkal nem találkozhatunk.

A szekrény választása előtt
Mint minden új bútor választása előtt, a legmegfelelőbb nyílóajtós szekrény megtalálásához bizonyos alapvető kérdésekre kell választ találnunk. A megfelelő magasság, szélesség és hosszúság meghatározása után következik az újabb kihívás, amikor az anyag- és színválasztás következik.

A helyiség berendezéséhez és stílusához igazodó bútordarabot könnyebb kiválasztani, mint egy teljesen új lakótér megálmodásakor. A nagy méretű szekrény meghatározó darabja a helyiségnek, így elsősorban ennek szín- és formavilágát kell kiválasztanunk, majd a berendezés és a dekoráció hozzá illő részeit. A szekrény belső elrendezése szintén fontos kérdés, főként a gardróbok esetében. A tárolási igényeknek megfelelően döntenünk kell a polcok és akasztóhelyek számáról. (x)


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online