Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Erősebb kerettel, a tavalyihoz hasonló célokért küzd a gödöllői focicsapat

2023-02-09 10:16:55

Bajnoki címvédőként vágott neki a 2022/2023-as labdarúgó idénynek a Gödöllői SK Pest vármegyei I. osztályú bajnokságban érdekelt csapata. A jelenleg zajló pontvadászat őszi szezonjában a helyi tizenegy 11 esetben hagyta el győztesként a játékteret és 4 alkalommal kellett fejet hajtania riválisa előtt. A megszerzett 33 pont, és az ahhoz társuló 37-11 arányú gólkülönbség a 2. helyet jelentette a téli szünet előtt. A GSK alakulata számára a tétmeccs-nélküliség február 11-én ér véget, amikor Pest vármegyei Kupa nyolcaddöntőt játszik Pomázon városunk együttese. Egy héttel később pedig Dunakeszin rajtol a bajnokság tavaszi szezonja. A felkészülésről és az előzetes várakozásokról Győri Zoltán vezetőedzőt kérdeztük.

- Utoljára december 10-én lépett pályára „élesben” a gödöllői csapat, így két hónap maradt a pihenésre, regenerálódásra, majd a tavaszi rajtra történő felkészülésre. Az edzőmeccseken látottakat is beleértve, hogyan sikerült a téli alapozás?
- Másként alakult, mint tavaly, de sikerült sok új tapasztalatra szert tennünk. A lehetőségek maximálisan jók voltak. Ami egy kis nehézséget okozott, az a létszám volt. 26-28 játékosnak kellett edzéseket vezényelnem, ez szakmailag nem volt túl szerencsés. Keretet kellett szűkítenünk, mert a kevesebb lehetőséget kapó játékosok is maradni szerettek volna, de ez már az eredményességünk rovására ment. Összességében elégedett vagyok, a kupa-, majd a bajnoki rajton tudunk bizonyítani.

- Azt gondolom, bajnoki címvédőként nem igazán lehet más a cél, mint megvédeni a titulust, ami soha nem könnyű feladat. Teherként vagy plusz motivációként kezelitek ezt a helyzetet?
- Nagyon nagy motivációt jelent, hogy bajnokcsapatként újra ott vagyunk fél szezon eltelte után a dobogó második helyén. Mindenki másképpen kezeli ezeket a helyzeteket. Ezt el kell fogadnunk, a törekvés a részünkről az, hogy mindenféle nyomást levegyünk a játékosok válláról. Tavalyi bajnoki cím is ennek volt elsősorban köszönhető. A görcsösség nem kifizetődő, általában csalódáshoz vezet.

- Ami a csapat őszi teljesítményét illeti, több érdekesség is szembetűnik. Az egyik ilyen, hogy a hét hazai mérkőzésetekből hármat elveszítettetek, miközben a nyolc idegenbeliből hetet megnyertetek. Átok lenne a Szűcs Lajos sportcentrum gyepén játszani?
- Átok? Dehogy! Nagyon szeretünk itthon pályára lépni, hiszen van egy komoly létesítményünk, kiválóan gondozott gyeppel. A lelátón nekünk szurkoló szimpatizánsok buzdítják a fiúkat. A tavalyi bajnokságban egy vereségünk és egy döntetlenünk volt hazai környezetben, ezzel magasra tettük a lécet. Próbáljuk maximálisan kiszolgálni a kilátogató nézőket és a szurkolóinkat, de ez most ősszel nem mindig sikerült maradéktalanul. A statisztikához hozzátartozik, hogy azon a csapatok ellen játszottunk gyengébben, akik a tabella második feléhez tartoztak akkor. Erre a jövőben sokkal jobban kell figyelnünk.

- Továbbá, az is némi magyarázatra szorul, hogy dobogós pozícióban tanyázó riválisok (Dunaharaszti, Vecsés) elleni rangadókat megnyertétek, miközben nem sikerült pontot szerezni olyan ellenfelekkel szemben, mint a Nagykáta (5. hely), a Dunavarsány (8. hely), a Dunakeszi (10. hely) és a Felsőpakony (15. hely). Kiderült, hogy mi lehet a fiaskók „közös nevezője”?
- Nagykátán úgy kellett bajnokit játszanunk, hogy a válogatottal –, ahol 8 játékosunk szerepelt – három nappal a mérkőzés előtt érkeztünk haza Spanyolországból. Ez rányomta a bélyegét a meccsre, fáradtan mozogtak a játékosok. A többi csapatot – sajnos – könnyelműen vettük, azt gondoltuk, hogy elég kidobni a mezünket a pályára, a siker majd magától, minden erőfeszítés nélkül bekövetkezik. Ezen dolgozunk, hogy ilyen a jövőben ne forduljon elő.


- A téli pihenő szerves és fontos része az átigazolási időszak is. A lelátón helyet foglaló és a csapat sikeréért szorító szurkolók közül többen is megfogalmazták, hogy a bajnoki címvédés és az eredményes, legalább Magyar Kupa főtáblát érő kupaszereplés nem, vagy csak szerencsével valósulhat meg erősítés nélkül. Miként alakult az érkezők és a távozók névsora?

- Nem szeretnék jóslatokba bocsátkozni. Ezek szubjektív vélemények, biztosat csak júniusban tudnék mondani. Öt játékos távozott és négy érkezett. Távozott Kiss Dávid, Pancsuska Tamás, Maródi György, Kiss Balázs, Mudroch Mendel. Érkezett Bartucz Martin Vecsésről (Pest vármegye I.), Mertse Ábel Jászberényből (NB III.), Győrfi Benedek a REAC-tól (BLASZ I.) és visszatért Thoma Krisztián. Véleményem szerint erősödött a keretünk, reményeink szerint minél előbb kialakul a megfelelő kohézió és hasonlóan szép sikereket érünk el, mint tavaly tavasszal.

- Ha egy mondatban kellene összefoglalnod a magad és a játékosok felé megfogalmazott elvárást a bajnoki idény második felére, hogyan hangozna az a mondat?
- Tavaly sikerült az aranyérem megszerzése, pedig kevesen hittek benne, hogy megvalósítható. Van mire alapoznunk, nem igazán kell mást tennünk, mint azon az úton haladni, amin eddig jártunk. Fotó: Patkovics Bence/GSK


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online