Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Gödöllői ebekből is válhat kereső- és járőrkutya a NAV-nál

2023-02-01 18:31:18

Ismét vásárol olyan kutyákat a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV), amelyek szakszerű kiképzés után szolgálatba állhatnak. Ezúttal kereső- és járőrkutyákra is szüksége van a szervezetnek. 10 hónapostól 3 évesig jöhetnek szóba az egészséges kutyusok, akik – akár gödöllői – gazdái február 17-éig, email-ben küldhetnek ajánlatot a vásárra.
A levélben a kutya hívónevét, fajtáját, ivarát, vételárát, a gazda email-címét, adatait, FELIR-azonosítóját kell megadni, illetve jelezni kell azt is, hogy az eladó magánszemélyként vagy gazdálkodó szervezetként – például: egyéni vállalkozóként, kft-ként – küldi ajánlatát.

A kiképzők oltási könyvvel vagy útlevéllel rendelkező, chippel ellátott kutyákat várnak. Járőrkutyának kizárólag német juhászkutya fajtájú, nagytestű, kan ebeket keresnek, a keresőkutyáknál ivarra, fajtára vonatkozó megkötés nincs. Egyes keresőkutyák speciális feladatokat látnak majd el, a folyami határátkelőhelyek ellenőrzésében segítik a NAV munkáját. Erre a speciális szerepkörre kimondottan kis- vagy közepes testű, az erős hangokra, mélységre, magasságra nem érzékeny ebeket várnak. A részletes feltételek a NAV honlapján elérhetők.

A beérkezett ajánlatok után a hivatal munkatársai felveszik a kapcsolatot azokkal, akiktől második, konkrét ajánlatot is kérnek. A sikeres keresőkutya-jelöltek először 21 napos próbaidőre kerülnek a kiképzőkhöz – olvasható a NAV által hírportálunkhoz eljuttatott sajtóközleményben.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online