Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Akciós téligumi kereső - Így egyszerűbb felkészülni a hidegebb hónapokra

2022-10-13 10:12:30

A téli gumiabroncsokat úgy tervezik, hogy azok a hideg téli körülmények között optimális tapadást biztosítsanak. A nyári guminál lágyabb keverékből készülnek és sokkal mélyebbek a barázdáik, valamint a futófelületen elhelyezkedő lamellák is keskenyebbek. Ezek a jellemzők segítik a víz, valamint a hó szétoszlatását az abroncsok alól, ezáltal javítják az útfelülettel való érintkezést.

Miről lehet felismerni a téligumit és mikor kell felszerelni?
A téligumik oldalfalán egy hópehely szimbólum található meg. Sokszor az M+S szimbólum megzavarhat bennünket, hiszen azt gondolnánk, hogy téligumit vásárolunk, pedig nem. Ha csak ez az egy jelölés látható az abroncson és nincsen rajta a hópehely szimbólum, akkor nem téligumiról van szó. A téligumikat akkor kell felszerelni, amikor a hőmérséklet folyamatosan 7 Celsius fok alatti, hiszen ezeket az abroncsokat erre a hőmérsékletre tervezték. A nyári abroncsok a 7 fok alatti hőmérsékletben már nem biztosítanak olyan jó tapadást és a fékezés is teljesen reménytelenné válhat a csúszós utakon.

Milyen áron tudunk téligumit vásárolni?
A téligumik árai mindig az autótól és a kerékmérettől függőek, így igen széles skálán mozoghatnak. Azok a gépjárműtulajdonosok, akik használnak téligumit pénzt is megtakaríthatnak, hiszen a téli időszakban a nyári abroncs nem fog kopni, így akár több szezont is kibírnak. Sok időt és pénzt spórolhatunk meg a Gumidirekt akciós téligumi keresőjével. A kereső nagyon egyszerűen használható. Ki kell választanunk, hogy milyen gépjárműre keresünk abroncsot, be kell írnunk a keresett abroncs méretét és igény szerint még a gyártót is kiválaszthatjuk. Ha nem választjuk ki a gyártót, akkor a kereső az összes gyártó termékét listázza. A kereső rendelkezik egy akciófigyelési lehetőséggel is, így, ha van egy kedvenc abroncsunk, akkor arra mindenképpen érdemes beállítani az akciófigyelőt.


Hogyan készüljünk fel a hidegebb időre?
A korábbi években már sokan megtapasztalhatták azt, hogy a téligumikat érdemes időben megvásárolni. Sokan már nyáron megvásárolják a téligumikat, hiszen olyankor akciós árakon is ki lehet fogni egy-egy minőségi abroncsot. A 7 fokos szabályt figyelembe véve és a jelenlegi gyakorta váltakozó időjárási viszonyokat is bele kalkulálva, nem érdemes halogatni a téligumi vásárlást. Már most ősszel is gyakorta ébredünk hűvösebb reggelekre, amikor majdnem eléri a hőmérséklet a 7 fokot. A szervízekben azonban hiába készülnek fel az abroncsszerelésekre, ha mindenki egyszerre szeretné megrohamozni a műhelyeket. Azok, akik nem szeretnének foglalkozni a kerekek le és felszerelésével természetesen a gumiszervízeket keresik fel ilyenkor. A szervízekben már most nehéz időpontot foglalni, így már ma le kell foglalni a számunkra ideális időpontot. A szervízekben a cseréken kívül lehetőség van a nyári gumik eltárolására is, így, ha otthon ezt mi magunk nem tudjuk megoldani, akkor érdemes ezt a szolgáltatást is igénybe venni.  (x)


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online