Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Intézménybezárási nagyüzembe kezd a gödöllői önkormányzat

2022-10-06 08:38:25

Október 6-án, a reggeli órákban rendkívüli ülést tartott a gödöllői önkormányzat tagsága, hogy megvitassa és elfogadja a polgármester által képviselőtestületi jóváhagyással életre hívott energiagazdálkodási munkacsoport által összeállított, a polgármester szerint legfeljebb 25 százalékos energia-megtakarítást (cirka 200 millió forint) előidéző, ide kattintva olvasható intézkedési tervet.
Az ülésen 11 képviselő vett részt, a Szövetség Gödöllőért formáció négy tagja, más irányú elfoglaltságra hivatkozva, igazolta távolmaradását.

- 33 éve vagyok ennek a városnak a polgármestere, ilyen helyzetben ez a város még nem volt – utalt a kialakult helyzet drámaiságára Gémesi György szóbeli kiegészítésében. A polgármester nehezményezte, hogy – a meghívás ellenére – Vécsey László kormánypárti országgyűlési képviselő nem tudott eljönni a tanácskozásra, az invitálásra a város első embere által „kioktató” tartalmúnak nevezett válaszlevéllel válaszolt.
Az ülést követően a gödöllői delegáció élén néhány napra a hollandiai Wageningenbe utazó Gémesi a vidéki munkahelyi teendői miatt távolmaradt Kolozs Csabának, a 2019-es önkormányzati választáson a Fidesz-KDNP színeiben indult polgármester-jelöltnek is „üzent”: értetlenkedését fejezte ki, hogy egykori riválisa annak idején a város vezetésére kandidált, de most nem tartotta fontosnak, hogy időt szakítson egy ilyen fontos kérdéskörre.

Az előterjesztés végén – az intézkedési terv jóváhagyásán kívül – több határozati javaslat is szerepelt. Az elképzelés-halmaz végrehajtásához 50 millió forintot biztosított a képviselőtestület, méghozzá a Körösfői utcai GIM Ház felújítására szánt önerő átcsoportosításával.
Létrejött a rezsinövekmény-, illetve a közszolgáltatás ellenértékének megfizetésére, valamint a szociálisan rászoruló gödöllői lakosok rezsitámogatására szolgáló Energia Veszélyhelyzeti Működési Alap. Túlmenően, életre hívták az Energia Veszélyhelyzeti Fejlesztési Alapot is, amiből az energia-megtakarítást szolgáló felújításokat lehet finanszírozni rövid távon.

Az átmeneti intézményi működési korlátozások közül városunkban az élre kívánkozik a Művészetek Háza Gödöllő épületének november 1-je és 2023. április 15-e közötti, a Gödöllői Városi Könyvtár és Információs Központ december 20-a és 2023. március 15-e közötti, valamint a Gödöllői Városi Múzeum kiállító tereinek október 15-e és 2023. április 15-e közötti bezárása.
A kényszerű döntés – mások mellett – kiterjed az egyes intézményi helyiségek maximalizált hőfokára, illetve arra is, hogy az előttünk álló hónapokban a piaccsarnokban nem lesz fűtés.

Értesülésünk szerint a városi kulturális és közművelődési intézményekben a bezárással érintett időszakra meghirdetett programok egy részének megvalósulásáról tárgyalások kezdődtek és/vagy folynak a Gödöllői Királyi Kastély illetékeseivel.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online