Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Gödöllőn is megeshet, hogy duplájára nő az iskolakezdés költsége

2022-08-12 10:37:27

Az iskolakezdés átlagosan 20-30 ezer forintba kerül gyermekenként. Amennyiben a tanulónak új iskolatáskára is szüksége van, akkor akár meg is duplázódhat ez az összeg – derül ki a REGIO JÁTÉK szerkesztőségünkhöz eljuttatott friss felméréséből. A tanszer-beszerzés augusztusban tetőzik, a nagy bevásárlásra a magyar családok jelentős része tudatosan készül anyagilag.

Augusztusban Gödöllőn is tetőzik az tanévkezdéshez kapcsolódó beszerzési láz, egy általános iskolás korú gyermek teljes beiskolázása jellemzően 20-30 ezer forintot kóstál a REGIO JÁTÉK friss kutatása szerint.
- Idén az átlagos áruházi vásárlás értékét 7.513 forintra, míg online 10.800 forintra becsüljük, ami előbbi esetében 10%-os, míg az utóbbinál 7%-os növekedést jelöl tavalyhoz képest – fejtette ki Gyaraki Dávid, a REGIO JÁTÉK marketingvezetője.

Az iskolatáska megduplázhatja a költségeket
A felmérés szerint az alapvető tanszerekre a megkérdezett családok közel fele 10-20 ezer forintot költ, egynegyede pedig akár 20-30 ezer forintot is otthagy értük a boltokban. A beiskolázási költségek lényeges részét az iskolatáska teszi ki, a szülők 65%-a vásárol idén újat a család ifjú tagjának, jellemzően 10-20 ezer forintért. A kérdőív alapján új iskolatáska választásra 10-ből 6 családban akkor kerül sor, ha az előző tartóssága már nem megfelelő, a döntés során pedig a kényelem, az ergonómia és a tartósság a három legfontosabb tényező.

Gyaraki Dávid ismertette a jó iskolatáska ismérveit is, miszerint: az ergonomikus kialakítás mellett fontos, hogy a vastag vállpántok és a hátrész puha, jól szellőző anyagból készüljenek, a belső elrendezésben sok kisebb zseb és elkülöníthető részek is helyet kapjanak, valamint ideális, ha a táska vízlepergető, esőálló anyagból készül.

Tudatosan készülnek a családok az iskolakezdésre
Tízből 9 család tudatosan készül anyagilag a szeptemberi tanévkezdésre, melyben az inflációnak köszönhetően az is közrejátszik, hogy idén a válaszadók 70%-a szerint legalább 50%-kal drágábban lehet beszerezni a felszereléseket, ez pedig 10-ből 8 család számára nagy terhet jelent. Az anyagi felkészülés mellett arra is hangsúlyt fektetnek a szülők és nagyszülők, hogy a tanuló könnyedén visszarázódjon a teendőkkel teli mindennapokba.

A kutatás háttere

A sajtóközleményben szereplő adatok a piacvezető REGIO JÁTÉK saját értékesítési adatain, valamint egy 2022. július 22-28. között elvégzett online kutatáson alapulnak, amiben 1153, általános iskolás korú gyermeket nevelő szülő/nagyszülő vett részt. A kutatás nem reprezentatív a teljes magyar lakosságra nézve, ugyanakkor alkalmas a magyar szülők/nagyszülők véleményének feltérképezésére.


A gödöllői érintettek több iskolaszer-beszerzési lehetőség közül válogathatnak a városban, ezek közül az egyik az Átrium Üzletház emeletén található Árkus szaküzlet, amelynek iskolaszerekre vonatkozó webáruház-kínálata ide kattintva érhető el.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online