Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Nyilvános a Gödöllőt is képviselő honatya új típusú vagyonnyilatkozata

2022-08-07 10:35:09

Június második felében került nyilvánosságra, hogy kormánypárti kezdeményezésre megváltozik az országgyűlési képviselőkre és a törvény alapján meghatározott vagyonnyilatkozat-tevőkre vonatkozó vagyonnyilatkozat-tételi rendszer, mondván: elkerülendő az ezzel kapcsolatos esetleges nemzetközi vitákat, hazánk is alkalmazkodik az Európai Parlamentben használatos metódushoz. Ebben az évben még várható, hogy az új szisztémát kiterjesztik minden egyéb, külön ágazati jogszabályban felsorolt vagyonnyilatkozat-tételi kötelezettség alá eső személyre, köztük a polgármesterekre és az önkormányzati képviselőkre is.

Az eddigiekhez képest az újdonság erejével hat, hogy a képviselőknek be kell számolniuk a képviselői megbízatásukat megelőző három évben végzett tevékenységükről, valamint azokról a tevékenységekről is, amikből adóköteles jövedelem származik, továbbá, az olyan gazdasági társaságokban meglévő érdekeltségeikről, amik szerintük befolyást gyakorolhatnak a közpolitikával kapcsolatos kérdésekre.
Ugyanakkor, nem kell beírniuk az ingatlanjaikat, autóikat és egyéb ingóságaikat, mint ahogy a megtakarításaikról, hiteleikről, tartozásaikról sem kell nyilatkozniuk. Változatlan kitétel viszont, hogy a vagyonnyilatkozatok hibás kitöltéséért lényegében nem jár büntetés.

A július 19-én megszavazott törvénymódosítás alapján, augusztus 5-étől elérhetők az országgyűlés honlapján a parlamenti képviselők „új típusú” vagyonnyilatkozatai. Miután a honatyák között csupán egyetlen gödöllői kötődésű képviselő van, összehasonlításképpen megmutatjuk, hogy a május 27-i keltezéssel ellátott dokumentum szerint milyen volt Vécsey László (Fidesz-KDNP) legutóbbi, illetve a napokban, napra pontosan augusztus 1-jei dátummal tett vagyonnyilatkozatának tartalma.
A törvénymódosításra visszavezethető tartalmi különbség, azt gondoljuk, jól érzékelhető.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online