Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Apró oázis a Gödöllői-dombságban

2022-07-29 11:19:32

Mint mindenütt az országban, a Pilisi Parkerdő területén is tombol a szárazság. A Gerecse százéves bükkjei csúcsszárazak, a korona napfény érte felső levelei megbarnultak. A Gödöllői-dombságban egész domboldalakon veszítik el lombozatukat a fák. Ugyanakkor nem mindenhol ilyen drámai a helyzet.

A Pilisi Parkerdő tavaly újította fel a Bag határában fakadó Hajagvölgyi-forrást. A forrást eredetileg 1956-ban foglalták be, jelzett turistaútvonal nem vezet hozzá, ezért ideális az erdei élővilág számára. A tavaly októberi felújítási munkák során egy új vizes élőhelyet is kialakított itt a Pilisi Parkerdő: a forrás melletti iszapos rész helyén kis tavacskát, egy-másfél méter mély víztestet létesítettek a Valkói Erdészet munkatársai.


Most, a hetek óta tartó szárazság idején túlzás nélkül kis oázissá vált a Hajagvölgyi-forrás kis tavacskája.
- Megdöbbentő volt látni, hogy mennyi víz van még ott, és milyen élet van benne, körülötte. Vízmennyiségéből szinte semmit sem veszített, és a sivatagból az oázisba érkezés érzését élheti át az ember – érzékeltette a helyzetet Kiss Bence, a Valkói Erdészet erdőgondnoka. Forrás: Pilisi Parkerdő Zrt.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online