Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Elindult a határvadászok toborzása, Gödöllőről is lehet jelentkezni

2022-07-15 18:00:00

Július 15-én sajtótájékoztatón számoltak be a rendőrségi vezetők a szerződéses határvadászok toborzásáról. Dr. Tarcsa Csaba rendőr vezérőrnagy, műveleti országos rendőrfőkapitány-helyettes, a Készenléti Rendőrség parancsnoka, valamint dr. Pozsgai Zsolt rendőr vezérőrnagy, személyügyi országos rendőrfőkapitány-helyettes ismertette a Készenléti Rendőrség Határvadász Ezred szervezeti felépítését, tevékenységi körét, a szolgálatellátás helyszíneit, illetve a szerződéses határvadászok toborzásával kapcsolatos tudnivalókat július 15-én, a Rendőrségi Igazgatási Központ sajtótermében.

A Magyar Rendőrség várja azoknak a 18 évet betöltött, de az 55. életévet be nem töltött, büntetlen előéletű, legalább alapfokú iskolai végzettségről (8 évfolyam sikeres elvégzéséről) kiállított bizonyítvánnyal és magyar állampolgársággal rendelkező személyek jelentkezését a szerződéses határvadász-képzésre, akik elhivatottak Magyarország államhatárának őrzése és a jogellenes migráció megakadályozása iránt.

Magyarország schengeni külső határszakaszán – elsősorban szerb-magyar viszonylatban, illetve a magyar–szerb–román hármashatár térségében – 2021. év elejétől folyamatosan emelkedik a jogellenesen belépők vagy azt megkísérlők száma, amelyet intenzív embercsempész tevékenység támogat.

A Kormány július 8-án döntött a szerződéses határvadász jogviszony létrehozásáról és a Rendőrség Határvadász Ezredének felállításáról. Első ütemben összesen 2.200 fő szerződéses határvadász felvétele, képzése és szolgálatba állítása szükséges a Bács-Kiskun Megyei, a Csongrád-Csanád Megyei, a Békés Megyei, a Hajdú-Bihar Megyei és a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei határvadász századok állományába.

Az országos toborzás keretében Toborzási Koordinációs Központot állítottak fel, valamint a Készenléti Rendőrségen belül működő Központi Határvadász Toborzó Iroda mellett, a határvadász századok objektumaiban öt helyszínen (Kiskunhalason, Szegeden, Orosházán, Debrecenben és Nyírbátorban) toborzó irodákat hoztak létre. A toborzásra kijelölt munkatársak az általános felvilágosítás mellett, közvetlenül keresik meg és személyesen fogadják az érdeklődőket.

A Legyél Te is rendőr közösségi oldalon, valamint a rendőrség további social media felületein, a police.hu hivatalos weboldalán folyamatosan frissülő tartalmakkal segítik a tájékozódást. Emellett több, ingyenesen hívható zöld szám (06-80-310-100, 06-80-203-983), messenger, email küldési lehetőség is a jelentkezők rendelkezésére áll.

Fontos tudnivaló, hogy a jelentkező már a képzés megkezdésekor alapilletményre jogosult. A szerződéses határvadász illetményén felül szolgálati, idegennyelv-tudási, éjszakai, valamint készenléti pótlékokra és cafeteria-juttatásra is jogosult lesz.
A jogviszony határozott idejű szerződéssel jön létre 3 év időtartamra, ami további három évre egy alkalommal meghosszabbítható. A felvételi eljárás első szakaszában a fizikai, pszichikai és egészségi vizsgálatok zajlanak majd. A folyamat a Nemzeti Védelmi Szolgálat életvitel ellenőrzésével zárul.

Folyamatosan lehet jelentkezni a 160 órás szerződéses határvadász-képzésre, ami a jelentkezők számához igazodóan, gördülő rendszerben, ütemezetten indul.
A jelentkezési egységcsomag és bővebb tájékoztatás az új jogviszony tartalmáról és a jelentkezés feltételeiről ide kattintva érhető el. Forrás: police.huOnline kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online