Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Tippek és tudnivalók az iskolai stressz ellen

2022-07-14 16:29:41

Az iskola, főként a középiskola utolsó éve nagyon megterhelő egy diák számára, főleg akkor, ha a továbbtanulás a cél. A jó jegyek ugyanis stresszel járnak, hiszen aggódunk amiatt, hogy mit érhetünk el, hogy képesek vagyunk-e megfelelően felkészülni egy-egy megmérettetésre.

A különórák – persze – segíthetnek, azonban sokszor még ez sem járul hozzá ahhoz, hogy ne terheljük túl magunkat. Ebben a cikkben tippeket és tudnivalókat osztunk meg az iskolai stressz ellen. Lássuk őket!

Az érettségi időszaka
Ahogy közeledik az érettségi, egyre nagyobb a nyomás mind az iskolának, mind a szülőknek köszönhetően. Mind a két oldal jót akar nekünk, azonban ez a vizsgahelyzetben nem sokat segít.

Ilyenkor meg kell felelni az elvárásoknak, bizonyítani kell, hogy képesek vagyunk jól teljesíteni. Ebben az időszakban ráadásul a továbbtanulás és a pályaválasztás is nyomasztó lehet, pláne az érettségi. A Rubicon Történelem Érettségi Mesterkurzus felkészítője azonban lehetőséget ad arra, hogy akár pár hét alatt felkészülhessünk a megmérettetésre.

A tananyagban megtalálhatunk mindent, amire a történelem vizsgán szükség lehet. Legyen szó fogalmakról, kifejezésekről, történelmi eseményekről egyaránt, a kurzusban megtalálhatóak a legfontosabb tételek vázlatai is. Az ötöshöz ugyanis nem kell más, mint megfelelő ismeretek, amit a Rubicon megadhat számunkra.

Stresszkezelési technikák
Manapság már rengeteg stresszkezelési módszer ismert, ami nemcsak az iskolában, hanem bizony az érettségi idején is jól jöhet. Ha sikerül megszokni és kezelni az ilyen időszakokat, akkor az a későbbiekben, például, az egyetemi vizsgaidőszakban is hasznos lehet. A munka világában szintén jól jöhet, ha nem izgulunk egy állásinterjún.

Kutatásokból kiderült, hogy a szorongás és az iskolai stressz kezelésével, illetve a vizsgadrukk legyőzésével egy sokkal kiegyensúlyozottabb életet élhetünk. Sajnos, manapság a stressz nagyon gyakori, már egy elsős is találkozik vele, hiszen hatalmasak az elvárások már alsó tagozatban is.

Minél nagyobbak leszünk, a feladatok és a kihívások ugyanúgy nagyobbak és nehezebbek lesznek. Ezek nagy hatással vannak a diákokra, hiszen a követelmények is komolyabbak, így a szorongás esélye is megnövekszik. A leküzdéshez ismerni kell a tüneteket, be kell látni, hogy ez stressz, így már megtehetjük az első lépést. Jól működhetnek a relaxációs gyakorlatok, amik hatását nem szabad alábecsülni.


Tippek az érettségizőknek

Ha nem lenne elég a Rubicon Történelem Érettségi Mesterkurzusa, amely felkészíthet bennünket a megmérettetésre, akkor csináljunk listát a teendőkről! Ennek köszönhetően semmi nem marad majd el.

Akár a képzésről is készíthetünk vázlatot, hogy mikor és mit tanulnánk meg. Emellett ne akarjunk túl sokat egyszerre, fontos, hogy tartsunk szünetet, így az agyunk pihenhet egy keveset! Túlmenően, nem árt néha elmenni sportolni és kikapcsolódni, hiszen ezek is befolyásolhatják a stressz szintjét. (x)


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online