Vissza normál nézetbe Nyomtatás

A márkaépítés vagy branding legfontosabb lépései

2022-07-12 18:02:53

Egy jól kiépített márka – legyen termék vagy szolgáltatás – hatalmas előnyt jelent egy vállalkozásnak, ugyanis általa emelkedhet ki a tömegből, juthat előnyhöz a versenytársakkal szemben, építhet ki hűséges fogyasztói köröket.

Fontos annak megértése, tisztázása, hogy egy márka nem egyenlő egy cég- vagy terméknévvel, logóval vagy arculattal, egy hirdetéssel, social media jelenléttel, az online és az offline marketinggel, bár mindezek is kapcsolódnak hozzá. A brand az, ami két azonos típusú terméket megkülönböztet egymástól azáltal, hogy az emberek fejében egy életérzést, hangulatot, jellemzőket társít hozzá.

Márkaépítés az alapoktól

Napjaink kereskedelme egyre erőteljesebben az online térben zajlik, ehhez webes jelenlétre van szükség, aminek számos feltétele van. Legfontosabb egy saját domain, webáruház megléte. Ehhez kínál az Unas webáruház bérlést számos funkcióval, egyedülállóan az országban.

Egy saját márka kiépítése nem egyszerű feladat, számos feladatot kell tudatosan végrehajtani az érdekében. De honnan, hogyan is induljon neki, milyen lépéseket tegyen meg a sikeres brand kiépítése érdekében? A márkaépítés egy stratégia: a folyamat során meg kell tervezni és kialakítani a célközönség fejében a vágyott képet a termékről, azt, ahogyan láttatni szeretnénk magunkat. A márka bizalom.

A márkaépítés könnyen felismerhetővé teszi a terméket, fizikai és vizuális megtestesülést ad neki, egyediséget, illetve pozicionálja is a piacon. Fel kell kutatni a célközönséget, a versenytársakat, alapos elemzésnek kell alávetni, és ennek ismeretében kell a márka küldetését meghatározni, az értékrendet kialakítani.


A brandépítés lépései

A márka alapozza meg a hitelességet, határozza meg a termék árát, a vásárlók lojalitását! A márkaépítés folyamatos tevékenység. A branding folyamatához szükség van egy jó termékre vagy szolgáltatásra, ez alapozza meg a sikereket.

A márkaépítés lépései:
• A célcsoport, a buyer persona meghatározása - kutatás, elemzés.
• A márka küldetése, jellemzői, versenyelőnyök.
• Márkanév, logó, vizuális arculat kitalálása.
• A márka hangja, avagy a kommunikáció.
• Márkaépítés a gyakorlatban - egységes kommunikáció, következetesség.

A siker érdekében
A márka megszemélyesítésével a célközönség érzelmére lehet hatni, alakítsuk úgy, ahogy ők szeretnék látni, úgy könnyebben tudnak azonosulni vele.

A brandépítés komoly feladat, amihez elengedhetetlen profi ügynökség bevonása a professzionális végeredmény érdekében, amennyiben a profik között versenyezne termékével, szolgáltatásával.

Amennyiben jól sikerül a brandépítés, a márka érzelmek közvetítésére képes, megalapozza a vásárlóközönség hűségét, kötődését, megsokszorozza a bevételeket, visszatérő vásárlókat. A márkaélmény teszi a terméket igazán márkává. (x)


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online