Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Labdarúgás: hazai pályán botlott, így távolabb került az NB III-tól a gödöllői tizenegy

2022-06-05 19:42:21

Május 31-én kiderült, hogy ha a Gödöllői SK Pest megyei I. osztályban bajnoki aranyérmes csapata ősztől az NB III-ban kíván játszani, ahhoz az oda-visszavágós lebonyolítási rendszerű (gólegyezésnél számít az idegenben lőtt több találat, illetve a második meccsen lehet hosszabbítás és gól nélküli hosszabbítás esetén büntetőpárbaj is) osztályozó párharcában felül kell múlnia a Győr-Moson-Sopron megyei I. osztályú pontvadászat győztesét, a Csornai SE alakulatát. A rivalizálás első összecsapását Gödöllőn rendezték meg.

Miután a két csapatnak nem sok információja volt a másikról, a derbi előtti napok egymás feltérképezésével teltek. Annyit azonban feltétlenül lehetett tudni, hogy a vendégek 2018-ban estek ki az NB III.. Nyugati-csoportjából, majd három idényt ezüstérmesként zártak a Győr-Moson-Sopron megyei I. osztályú bajnokságban, mígnem idén megnyerték a kiírást.
Ezzel szemben a gödöllőiek utoljára 2007 tavaszán léphettek pályára NB III-as bajnoki meccsen, azóta – több-kevesebb sikerrel – a Pest megyei I. osztályban jeleskedett a helyi tizenegy. Adódott a kérdés: 4 év után a Csorna, vagy 15 esztendő elteltével a Gödöllő lesz ősztől tagja a háromszor 18 társulatot tömörítő harmadosztálynak?

Egyfajta hidegzuhanyként hatott a gödöllői szurkolókkal teli rendes- és pótlelátó(ko)n, amikor a vendégek a 7. percben egy jobb oldalról érzett beadást követően Böcskey Zsolt jobb alsó sarokban kikötött perdítéséből vezetéshez jutottak. Miközben a csornaiak egyetlen, valamirevaló helyzetükből eredményesnek bizonyultak, borítékolható volt, hogy ráülnek előnyükre. Ezzel önmagában nem is lett volna különösebb gond, azzal azonban igen, hogy a gödöllői tizenegy tagjai rendkívül lassan, körülményesen, mondhatni, kiismerhetően ívelgették a játékszert, a kevés kínálkozó egyenlítési lehetőséget pedig rendre elpuskázták.
Sokan bíztak abban, hogy a térfélcsere után gyorsabbá és hatékonyabbá válik a házigazdák támadójátéka. Ez részben meg is történt, ám a csornai „retesz” jól zárt, így a hősiesen és esetenként a szerencsével is jó viszonyt ápolva védekező dunántúliak várhatják előnnyel a visszavágót.

Adalékként feltétlenül érdemes megemlíteni, hogy a gödöllői csapat egyik meghatározó csatára, Koziorowski Richárd sérülése miatt csak a lelátóról kísérhette figyelemmel a találkozót. Sosem tudjuk meg, mi lett volna, ha a küzdőtéren vitézkedik…

Osztályozó az NB III-ba jutásért, 1. mérkőzés:                                                                        
Gödöllői SK – Csornai SE 0-1
(0-1)
A visszavágót június 12-én, vasárnap 17 órától rendezik meg Csornán.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online