Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Kopka Sándor (MEMO): Üres ígéretekkel nem szeretnék szavazatokhoz jutni!

2022-03-09 07:31:09

Kopka Sándor a Gattyán György vezette Megoldás Mozgalom (MEMO) jelöltjeként indul az április 3-án esedékes országgyűlési képviselőválasztáson a Pest megyei 6. számú, gödöllői központú választókerületben. A 35 éves, születése óta gödöllői lakos szüleivel és családjával él a városban. Munkái is Gödöllőhöz kötötték, illetve kötik, de a környező településeken sem ismeretlen a neve a jelenleg vállalkozóként ténykedő képviselőjelöltnek, aki fiatalos mentalitású, nyitott, szabadelvű személyiségnek tartja magát. Fontos számára a tolerancia, az emberközpontú kommunikáció és az emberek segítése. Hogy miért, illetve miért most kapcsolódott be a politikai életbe? Többek között erre is választ ad az alábbi beszélgetés.

- A jelenlegi politikai kommunikációval és az ehhez kapcsolódó viselkedési normákkal nem értek egyet, miként a Megoldás Mozgalom sem, ami szimpatikussá tette ezt, a mérsékelten szabadelvű a pártot számomra. Valódi megoldásokat keresünk a felmerülő problémákra, elkerülve egymás bántását, lejáratását. Azt gondoljuk, hogy – politikai hovatartozástól függetlenül – bárkinek lehet egy jó ötlete, javaslata, amit mi szívesen fogadunk és támogatunk.

- Mik azok a területek, amik fejlesztését akár saját, akár másoktól származó ötletek, javaslatok alapján fejleszteni szükséges?
- A Megoldás Mozgalom képviselőjelöltjeként fontosnak tartom a választókerületben az elhanyagoltabb települések felzárkóztatását, a gyepmesteri telepek visszaállítását és támogatását, a házi gondozók számának növelését, az egészségügyi intézmények fejlesztését, a közbiztonság és településképek javítását. Ezen felül hangsúlyt kell helyezni a közmunka-program megreformálására, akár oly’ módon, hogy a helyi önkormányzatokkal együttműködve nonprofit vállalkozások jöjjenek létre, amelyek munkalehetőséget biztosíthatnak a választókerület településein, és a tevékenységből ebből keletkező bevételt a települések fejlesztésére lehetne fordítani.


- Említette az egészségügyet. A választókerületben van kórház, vannak szakrendelők. Miben látja ezen intézmények megújításának zálogát?

- Például, egy, kifejezetten a térségre lebontott egészségügyi portál létrehozásában, aminek felhasználói – többek között – azt is pillanatok alatt megnézhetnék, hogy melyik településen mikor rendelnek a háziorvosok, illetve a járóbeteg-ellátó központokban a szakorvosok. Ezt egy applikációval lehetne egyszerűbbé és gyorsabbá tenni, akár időpont-foglalással is kiegészítve. Gondolva az idős generáció igényeire, a helyi önkormányzatok újságaiban ugyancsak lehetne tájékoztatni a lakosságot, természetesen, folyamatosan frissítve az információkat.

- Minden választási kampányban rázúdulnak a polgárokra az ígéretek. Azt azonban kevesen mérlegelik, hogy mennyire és milyen időn belül valósíthatók meg a jelöltek vállalásai. Ön mit gondol erről?
- Azt gondolom, hogy az általam felvázolt, egyelőre tervezett programelemek a 4 éves választási ciklusban megvalósíthatók. Azt pedig különösen fontosnak tartom kihangsúlyozni, hogy üres ígéretekkel nem szeretnék szavazatokhoz jutni.

- Milyen érvek szólnak amellett, hogy a választókerületben voksolásra jogosultak listán a Megoldás Mozgalomra, egyéniben pedig Önre húzzák be az ikszet?
- Meggyőződésem, hogy egy alig néhány hónapos friss mozgalomra elsősorban azok szavaznak, akik valóban rendszerszintű változásokat szeretnének. A Megoldás Mozgalom és én is egy „harmadik utat” képviselünk. Nem tartozunk a jelenlegi két meghatározó politikai erőhöz. Ha valaki elkötelezett szavazója az egyiknek vagy a másiknak, döntsön belátása szerint. Aki viszont a „nagyok” közül egyiket sem választaná, a listás szavazat leadásával megvan a lehetősége, hogy a teljesen új, friss, lendületes, a múlthoz semmilyen módon nem kötődő Megoldás Mozgalomra bízza az ország irányítását. Ami pedig a gödöllői központú választókerületet illeti, azt gondolom, a helyi kötődésem, a körzetben leélt három és fél évtized kellő biztosíték lehet arra, hogy április 3-án minél többen megtiszteljenek szavazatukkal. Fizetett politikai hirdetés


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online