Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Varga Zoltán: lezártam egy fejezetet a közéleti szerepvállalásban

2022-01-20 17:52:50

Száztizennégy nappal az ellenzéki előválasztás körzeti jelöltjeiről szóló voksolás után, és 73 nappal az április 3-ára kiírt parlamenti képviselőválasztást megelőzően „zajlik a közélet” a Pest megyei 6-os számú, gödöllői központú választókerületben (is). Szeptember végén arra is fény derült, hogy a Momentum színeiben induló dr. Varga Zoltán nem lesz a kormánypárti jelölt, Vécsey László kihívója, ám az ügyvédként ténykedő ex-kandidáló azóta több közéleti kérdésben is megnyilvánult, főként a közösségi oldalakon közzétett bejegyzéseivel hívta fel magára a figyelmet.

- Az már a szeptember közepén lezajlott előválasztási vita során is nyilvánvaló volt, hogy nem rejti véka alá a véleményét. Kisebb vitába keveredett a Momentum akkori elnöke, Fekete-Győr András mellett köszönés nélkül elbicikliző Gémesi Györggyel, majd ez a nézetkülönbség az országosan is elhíresült szálloda-per kapcsán ugyancsak kiérződött az egykori előválasztási riválisát támogató polgármesterrel szemben. Pusztán az előválasztási eredmény motiválja, vagy van más oka is annak, hogy vitába száll azzal a városvezetővel, akivel a kormányváltás szükségességében egyébként egyetértenek?
- Azt az előválasztási kampány során is hangoztattuk, hogy a Momentum kell a kormányváltáshoz, és azt is, hogy a Momentum nélkül nincs rendszerváltás. Ezt továbbra is így gondolom, az országban kardinális változásra van szükség, mert a Fidesz által „kijelölt” út nem járható tovább. De! Vannak szakmai minimumok, amiket – szerintem – nem hagyhatunk figyelmen kívül. Ilyen volt az évekkel ezelőtti, hajléktalanokat érintő súlyosan méltatlan és embertelen jogi szabályozás mellett, a nemrégiben lezárult, úgynevezett, gödöllői szálloda-per is. Ezen ügyek városvezetési kommunikációja hemzsegett a pontatlanságoktól és a csúsztatásoktól. Én ezekre reagáltam a közösségi oldalon és ez nyilván nem tetszett a polgármester úrnak, amit szóvá is tett. Ennek ellenére úgy vélem, hogy nem árt legalább időnként a helyén kezelni a várost érintő problémákat.

- Tegye a szívére a kezét: sikerült feldolgozni az előválasztáson elért nem befutó eredményt, vagy maradt Önben tüske, ami zavarja az igazságérzetét?
- Kétségtelenül csalódás volt számomra az előválasztás végeredménye, aminek számos, rajtam kívülálló oka is volt. Elkeseredésről azonban szó sincs, mert így legalább a munkámra tudok fókuszálni, ami amúgy is teljes embert kíván. Ami viszont a negatív tapasztalata és tanulsága volt az előválasztási folyamatnak, az az, hogy akadt néhány ember, akiktől nem vártam volna azt, hogy hátba támadnak.


- Említene neveket?

- Nem látom értelmét annak, hogy megnevezzek embereket. Mint mondtam, lezártam a történteket.  Egyébként, azok, akiket megnevezhetnék, nyilván tudják azt, hogy amikor erről beszélek, akkor pontosan kikre gondolok és ennek mi az oka.

- Február 12-től felgyorsulnak az április első vasárnapján esedékes választásra történő ráhangolódás eseményei. Nem igazán látták sürögni-forogni a gödöllői központú körzet előválasztási győztese mellett a népszavazási aláírásgyűjtés folyamán. Tudatosan tartotta magát távol, vagy más oka volt?

- Hiszi vagy sem, ezt a kérdést a Momentum helyi vezetői is feltették nekem. Nekik sem mondtam mást, mint most: az előválasztással egy időre biztosan lezártam egy fejezetet a közéleti szerepvállalásomban. Az elveim nem változtak, miként a véleményem sem a mostani országos és a helyi állapotokról. Arra viszont rádöbbentem, hogy a mindennapi életben vállalt vagy ránk háruló feladatok fontossági sorrendje időnként alapos felülvizsgálatra szorul.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online