Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Varga Zoltán: Érzem a bizalmat, ami körülvesz!

2021-09-02 15:30:44

Hetekkel ezelőtt, néhány nap leforgása alatt a Momentum két prominens politikusa is ellátogatott Gödöllőre, a Pest megyei 6-os számú országgyűlési választókerület központi településére. Fekete-Győr András pártelnököt és Donáth Annát, a párt európai parlamenti képviselőjét dr. Varga Zoltán, a Momentum ellenzéki előválasztási jelöltje látta vendégül a város főterén lezajlott utcai fórumokon. Varga Zoltánt a polgárokkal történt találkozás tapasztalatairól is kérdeztük. Elsőként arról, hogy a „nép hangja” miket tart a választókörzet legégetőbb, mielőbbi megoldást igénylő problémáinak.

- Tapasztalataink alapján a választópolgárok érthetetlennek és felháborítónak tartják, hogy ami országosan igaz, az itt, a választókerületben is igaz. A jogállamiság nem működik, a korrupció ordító mértékű, a vagyonok felhalmozása arcpirító. Gödöllőn végig kellett néznünk, ahogyan egy állami egyetem gyakorlatilag egy éjszaka alatt egy magánalapítvány kezébe került, ellenérték nélkül.  Vitték vele a város és a környék jelképét, a Gödöllői Királyi Kastélyt, ami ezek után nem állami intézmény, hanem oligarchák játszótere lehet. És éppen a napokban derült ki, hogy a mi pénzünkből épült, viszontagságos történetű, de végre kész Gödöllő Városi és Térségi Uszoda sem a miénk már, arra is rátette a kezét a MATE magánalapítványa. Nekünk azért kell küzdenünk, hogy egy kormányváltással visszaszerezzük, ami a miénk, a bűnösök pedig el legyenek számoltatva.  Ami a térség közlekedését illeti, örömmel látom, hogy – nem utolsó sorban az én felvetésemre – végre átalakul az M3-as autópálya gödöllői felhajtója, ami hosszú évek óta bosszúságot okoz a környék lakóinak. Ebből is látszik, a végletekig központosított állam rosszul és lassan működik, ezért nagyon hangosan kell szólnunk, ha eredményeket akarunk elérni.

- Hárman pályáznak arra, hogy egyikük a kormánypárti jelölt kihívója lehessen a jövő tavasszal esedékes parlamenti választáson. Akár a programot, akár az egyéb, választókörzet-specifikus körülményeket alapul véve, mi különbözteti meg Önt a másik két kandidálótól?
- Mindhárman a kormányváltásért küzdünk, mindhárman a jólét és a fejlődés pártján állunk. De mindhárman máshonnan jövünk. Az én előnyöm talán, hogy régóta itthon vagyok a választókerületben. Egy gyönyörű Nógrád megyei kisvárosban, Pásztón születtem, de 1970-től Gödöllőn laktam évtizedekig, jelenleg a családommal Isaszegen élek.  Gödöllőn működik az ügyvédi irodám, de ügyvédként dolgoztam éveken keresztül Aszódon is. Itt vannak a barátaim, itt focizom, itt teniszezem, itt ismertem meg környék és az emberek problémáit. Amikor országos ügyekről beszélünk, vagy amikor adott esetben országgyűlési képviselőként országos ügyekről döntünk, mindig tudnunk kell, hogy egy térség, amit képviselünk, hogyan él, milyen problémákkal küzd. A másik különbség talán a politikai háttér. Én a Momentum programjával azonosulok, fontosnak tartom a jogállamiság helyreállítását, az elszámoltatást, a tiszta közéletet, a toleranciát és a fejlődő, európai Magyarországot. Ez világos, ellentmondásoktól mentes, egy irányba mutató program és ideológia, azt hiszem.


- Ha a két évvel ezelőtti önkormányzati választást vesszük kiindulópontnak, a hazai politikai életben a Momentum akkor vált tényezővé. Az azóta eltelt időszakban több, korábban más pártban megfordult politikus csatlakozott a Momentumhoz: Mit gondol, a párt szimpatizánsai a 17 települést tömörítő, gödöllői központú választókerületben lesznek annyira „erősek”, hogy októbertől Ön folytathassa a kampányt a kormánypárti jelölt legyőzése érdekében?

- Biztos vagyok benne. Felnőtt az elmúlt 10-15 évben egy új generáció, amelyet mesékkel és nagy szavakkal már nem lehet megvezetni.  Otthon vannak a digitális világban, nem kérnek a korábbi rezsimek politikájából, és lakjanak városban vagy vidéken, változást akarnak. De a Momentum nem csak generációs párt. Mindazokat tömöríti, akik korrupciómentes, tiszta közéletet, demokratikus beleszólást akarnak, és nem utolsó sorban nyugodt gyarapodást, akár Budapestre járnak be dolgozni, akár a mezőgazdaságból élnek, akár településeinken kívánnak boldogulni. Az ajánlások gyűjtésekor a választókerület településein rengeteg támogatást kaptam. Én bátran nézek az emberek szemébe, bátran fogok mindenkivel kezet, és érzem a bizalmat, ami körülvesz. Úgy gondolom, hogy az ellenzéki összefogással változást hozhatunk a választókerületben és az országban is.                                                               Fizetett politikai hirdetés


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online