Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Gödöllői sikerek az Év Fagylaltja versenyen

2021-07-08 18:58:21

A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete 2021-ben ismét rendhagyó módon rendezte meg a nagy népszerűségnek örvendő Év Fagylaltja versenyt Budapesten, a Zila Kávéház-Krisztina Cukrászdájában.

Az Egy a Természettel Vadászati és Természeti Világkiállítás tiszteletére idén egy új kategóriában is nevezhettek a versenyzők olyan fagylaltokkal, amik jellegzetes, meghatározó ízei Magyarország erdeiben és mezein megtalálható összetevőkből erednek.

Az Év Fagylaltja versenyre idén a két kézműves kategóriában 63 fagylalt nevezett, mellettük a fagylalt alapanyag gyártók, forgalmazók kategóriájában 17 fagylalt mérette meg magát. Kötelező íz idén sem volt, semmi nem szabott határt a versenyzők kreativitásának.
A július 5-i döntőbe a kézműves kategóriákban 20 fagylalt került, amiket a versenyzőknek a zsűri jelenlétében kellett elkészíteniük.


A nagyon erős mezőnyben a Koncz Andrea által képviselt gödöllői Sissi Fagylaltozó is remekül helytállt. Íme, a sikerlajstrom:

I. kategória: cukrászdák, kézműves fagylaltozók versenye (ebbe a kategóriába olyan kézműves fagylaltokkal lehetett nevezni, ami természetes alap- és járulékos anyagokkal, tejes fagylaltok esetében főzött alappal, és kizárólag saját készítésű öntetekkel, pasztákkal, díszítésekkel, a hagyományos technológiai sorrendet betartva készülnek)
Ezüstérem
(balzsamos sült áfonya lágy kecskesajttal - képen)

II. „Erdő-mező ízei” kategória: cukrászdák, kézműves fagylaltozók versenye
Ezüstérem
(szelíd kender vad szederrel)

Közönségdíj, valamint az IKON borászat különdíja: balzsamos sült áfonya lágy kecskesajttal. Forrás: Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online