Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Számfestők minden korosztálynak

2021-05-23 10:05:55

A számfestők nagyszerűsége többek között abban rejlik, hogy nincs korosztályhoz kötve. Ha van egy kis elszántság és nyitottság a kipróbálására, garantált élményt nyújt bárkinek: gyerektől kezdve a felnőttig. Ez az a tevékenység, amit bármikor el lehet kezdeni.

Bármelyik korosztályban segít a hétköznapok okozta stresszt csökkenteni, valamint figyelmünket, koncentrációnkat is könnyedén fejleszthetjük általa.


A számfestővel egy kis időre belebújhatunk híres festők bőrébe
A számfestővel való kikapcsolódás szó szerint gyerekjáték. Az alkotás néhány órájára igazi festőművésznek érezhetjük magunkat. Mivel az ismeretlentől sokszor félünk, a számfestővel való alkotás szinte kézen fogva vezet és mutatja meg az alkotás folyamatát. Az ecsetvonásokat viszont mi húzzuk, és ettől lesz mégis saját.

Maga a számfestő csomag tartalmaz egy mintázott-számozott vásznat, hozzá tartozó akrilfestéket és ecseteket, valamint fali képhez kiegészítő elemeket. A festésnél haladhatunk a leírásban szereplő utasítás szerint, de bátran ki is léphetünk a biztos zónából, és élvezhetjük saját kreativitásunkat.


Minek köszönheti népszerűségét?

A művészetterápia olyan terápiás módszer, melyben a zene, tánc vagy képzőművészet által, szavak nélkül fejezzük ki gondolatainkat, érzéseinket. Gyerekeknél még igen gyakori, hogy nehezen tudják megfogalmazni érzéseiket, problémáikat, ezért mindenféle tudatosság nélkül szerepjátékkal vagy pl. rajzolással, festéssel “gyógyítják” önmagukat. Ha úgy vesszük, akkor ez számunkra, felnőttek számára is egyfajta öngyógyítás, amit mi már tudatosabban alkalmazunk.

A számfestő, akárcsak a mandala, az elmélyülés és alkotás örömén keresztül tesz felszabadulttá bennünket. Mint tudjuk, a színek is különleges hatással bírnak. A színekben való elmerüléssel és a festés folyamatára való koncentrálással távol tartjuk magunktól a negatív gondolatokat, amitől közérzetünk javul. Ha jó a közérzetünk, energikusabbak leszünk a munkánkban, a kapcsolatainkban. A világ kinyílik előttünk, mivel gondolataink letisztulnak.

Sokan választják ezért olyanok a számfestést, akik a gyógyulás kíméletesebb formáját keresik.


Számfestő saját használatra vagy ajándékba
Számfestőket számos népszerű témában találunk. Legyen az tájkép, csendélet vagy portré. Az Alkoss Otthon kreatív áruházban különböző témájú és eltérő nehézségi fokú kínálatból válogathatunk.

Saját részre, családtagnak, barátnak egyaránt tökéletes ajándék lehet. A festményt elkészíthetjük mi magunk, vagy a teljes szettet odaajándékozhatjuk az ünnepeltnek, aki aztán maga készítheti el. A festmények nehézségi foktól függően akár napokig készülhetnek, lehetőséget adva így egy kis énidőre.

Merjünk elmerülni benne akkor is, ha sosem próbáltuk még ki magunkat benne. Egyszerű használatánál fogva garantált a sikerélmény és a lelki feltöltődés. (x)


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online