Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Borítékolható, hogy Hohn Krisztinát jelöli az LMP a gödöllői körzet előválasztására

2021-02-26 16:40:25

December 20-án bejelentették, hogy az ellenzék közös listán indul a 2022 tavaszán esedékes országgyűlési választáson. A pártelnökök (Demokratikus Koalíció, Jobbik Magyarországért Mozgalom, Lehet Más a Politika, Magyar Szocialista Párt, Momentum Mozgalom, Párbeszéd Magyarországért Párt) abban is megállapodtak, hogy az ellenzéki pártok közös miniszterelnök-jelöltet állítanak, akinek személyéről a választópolgárok döntenek az előválasztásokon. Túlmenően, az együttműködésben részt vevő ellenzéki pártok kinyilvánították, hogy mind a 106 egyéni választókerületben közös képviselőjelöltet állítanak, úgy, hogy a közös képviselőjelöltek kiválasztásába a pártok bevonják a választókat is, akik az előválasztások során dönthetnek arról, hogy a választókerületükben ki képviselje az ellenzéki tömörülést az országgyűlési választáson.

Böngészve a pártok listáját, megállapítható, hogy a decemberi ellenzéki összefogásnak nem volt része az Új Kezdet Párt (UK), aminek korábbi alapító-elnöke Gémesi György gödöllői polgármester. Tudatos vagy véletlen, hogy az Új Kezdet Párt kimaradt a megállapodásból? Később csatlakoznak az összefogáshoz vagy önállóan indulnak a 2022-es parlamenti választáson? Ezeket a kérdéseket tettük fel Hohn Krisztinának, az UK jelenlegi elnökének január 4-én.


A tavaly ősszel Gödöllőn irodát nyitott parlamenti képviselő egy ideig nem reagált kérdéseinkre, majd türelmet kért. Mivel a türelem igencsak „gumiszó”, sokáig tanakodtunk, meddig érdemes várni a válaszokra, ha egyáltalán érdemes.
Látva a képviselőasszony egyéb fórumokon és a médiában az utóbbi napokban kifejtett aktivitását, úgy döntöttünk más utakon keresünk választ a felvetésekre.

A kutatómunka nem volt bonyolult, a szóbeszédeket azonban ellenőrizni kellett. Hogy, mire jutottunk? Nos, a dolgok jelenlegi állása szerint az Új Kezdet Párt nem állít önálló jelöltet a választókerületi előválasztásra (ha lesz). Nem is lenne sok értelme, hiszen Hohn Krisztina a Gémesi Györgytől annak idején „megörökölt” listás mandátumával az LMP frakciójához csatlakozott, így több mint kézenfekvő, hogy az LMP jelöli őt a körzeti előválasztásra (ha lesz).

Mindezt alátámaszthatja az is, hogy 2018-ban Hohn Krisztina már volt a hazai zöldpárt jelöltje (képen), akkor szűkebb pátriájában, Baranya megyében próbálkozott, 9,15 %-os támogatottsággal. Fotó forrása: facebook


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online