Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Létrejött a gödöllői központú új egyetemet működtető alapítvány

2020-12-28 18:09:17

A december 15-i parlamenti döntést követően, a kormány december 24-i határozatában létrehozta a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetemért Alapítványt, ami 2021. február 1-jétől a gödöllői központú Szent István Egyetem utódjául életre hívott Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetemet működteti. Másrészt, ehhez a szervezethez delegálták a Gödöllői Királyi Kastély Közhasznú Nonprofit Kft-ben lévő 84,2%-os állami tulajdonrészt, hogy az alapítvány bevonásával történjen meg a gazdasági társaság működéséhez szükséges feltételek és források biztosítása.

A karácsony előtt kihirdetett kormányhatározat szerint a fenntartói jog átruházásának költségére 670 millió forintot csoportosítottak át, az induló vagyont pedig 600 millió forintban állapították meg. Az alapítványi célok megvalósítására a következő évben 366 millió forint, míg 2022-től évi 400 millió forint áll rendelkezésre.
Arról is döntés született, hogy a Szent István Egyetem, illetőleg a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem hosszú távon gazdaságos és hatékony működésére az idei költségvetésből 3,6 milliárd forintot biztosít az állam, jövőre pedig kis híján 2,7 milliárd forintot áldoznak erre a célra.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online