Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Elrendelték a gödöllői rendőrök által elfogott trafikrabló letartóztatását

2020-10-30 17:09:03

Csak másodjára sikerült megijesztenie a dohányboltost annak a késsel fenyegetőző férfinak, aki végül kiürítette a kasszát. Ellene a Gödöllői Rendőrkapitányság felfegyverkezve elkövetett rablás bűntette miatt indított nyomozást, míg a Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója elrendelte a letartóztatását.

Amint arról a Gödöllői Hírek online is hírt adott, október 27-én a gyanúsított egy konyhakéssel ment be egy dohányboltba, ahol az eladóhoz lépve a bevételt követelte. Ekkor a dolgozó még nem ijedt meg és ellenállt a fenyegetésnek. Ezután a rabló egyre agresszívebbé vált, a kést többször a kiszolgáló pult lapjába vágta, ezért az eladó a hátsó ajtón próbált kimenekülni a boltból. Ebben a gyanúsítottnak sikerült megakadályoznia, dulakodás alakult ki köztük és a nő csak ezt követően tudott kijutni az üzletből. Ekkor a terhelt a kasszához ment, amelyből 245.000 forintot vett ki, majd elfutott a helyszínről.

A gyanúsított büntetlen előéletű. Alkalmi munkákból tartja fenn magát, ezért szabadlábon hagyása esetén fennáll vele szemben a bűnismétlés veszélye. Továbbá az ügyészség szerint megalapozottan feltehető, hogy veszélyeztetné a bizonyítást, valamint a büntetőeljárásban elérhetetlenné válna vagy megszökne, ezért jelenléte csak a letartóztatás elrendelésével biztosítható.

A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója meghallgatta a gyanúsítottat és az ügyészi indítvánnyal részben egyetértve elrendelte a letartóztatását az elsőfokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során hozandó határozatáig, de legfeljebb 2020. november 30-ig. A bíróság a bizonyítás megnehezítésének veszélyét nem állapította meg a terhelttel szemben.

A döntést az ügyész és a gyanúsított tudomásul vették. Mivel a férfi védője nem volt jelen, így jogorvoslatra neki 5 munkanap áll rendelkezésére. A végzés így nem végleges, de végrehajtható. Forrás: Budapest Környéki Törvényszék Sajtó-és Kommunikációs Osztály


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online