Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Emelkedő esetszámok mellett állták a sarat tavaly a gödöllői tűzoltók

2020-09-24 10:27:03

A koronavírus-járvány kapcsán elrendelt tavaszi korlátozások miatt szeptemberre „csúszott” a Gödöllő Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság 2019-ben végzett tevékenységéről szól beszámoló. A legfontosabb adatokat és tételeket Pintér Mihály tűzoltó alezredes, a helyi katasztrófavédelmi kirendeltség tűzoltósági felügyelője, Szigeti Róbert tűzoltó őrnagy, gödöllői tűzoltóparancsnok és Branyiczky Márk tűzoltó ezredes, a Pest Megye Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója tárta a képviselőtestület tagjai elé, akik ellenvetés nélkül hagyták jóvá a beszámolót.

A Szabadság út 28. szám alatti épületben működő gödöllői tűzoltó-parancsnokság 26 településre (175 ezer lakos) kiterjedő működési területén – 1.018 riasztásból – összesen 677 (2018-ban 519) beavatkozást igénylő esemény történt tavaly. A műszaki mentések száma 321 (2018-ban 268) esetre rúgott, míg tűz miatt 356 (2018-ban 251) esetben volt szükség beavatkozásra. Kiérkezés előtt felszámolt eset 96 volt, szándékosan megtévesztő jelzés pedig 17 alkalommal történt.

Gödöllő területén 98 műszaki mentésnél és 110 tűzesetnél akadt dolguk a helyi lánglovagoknak, akik hat, jobbára korszerű szerből álló gépjármű-állományra támaszkodhatnak munkájuk során. Az elmúlt évben Gödöllőn két olyan tűzeset történt, amikor lakosságvédelmi intézkedésre volt szükség, a károsultak elhelyezéséről az önkormányzat gondoskodott.


Mindent egybevetve, elmondható, hogy – köszönhetően a lakosságtájékoztató és a minőségében, valamint mennyiségében egyaránt növekvő megelőző tevékenységnek is – a gödöllői parancsnokság tűzoltási és műszaki mentési beavatkozásainak számában kiugróan romló tendencia nem figyelhető meg. Az adatokat tovább elemezve, értékelve, megállapítható, hogy a műszaki mentések számának emelkedése elsősorban a szélsőséges időjárásnak (például: hirtelen jött zivatarok, széllökések és fakidőlések, illetve vízeltávolítások) köszönhető. A tűzeseteknél említést érdemel, hogy azok 60 százaléka szabadterületen történt, a növekvő érték oka főként az elhúzódó, száraz, csapadékmentes tavaszi, illetve forró nyári időszakokban keresendő. Örömteli viszont, hogy 2019-ben nem történt halállal végződött tűzeset a gödöllői tűzoltó-parancsnokság illetékességi területén.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online