Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Szűk körben adták át a Gödöllő Egészségügyéért díjat

2020-09-17 16:59:03

A koronavírus-járvány miatt elrendelt korlátozások és készültség a Gödöllő Egészségügyéért díj átadásának dátumát is befolyásolták ebben az évben. A július első napjaiban szokásos ceremóniát ezúttal szeptember 17-én rendezték meg. Először úgy volt, hogy a Művészetek Háza Gödöllő épületének konferenciatermében zajlik le az esemény, ám a biztonság előtérbe helyezése felülírta a helyszínt, így szűkebb körben, az egy éve megújult Testőrlaktanyában talált gazdára a díj.

Hogy ez mégis megtörténhetett, annak némiképp ellentmond, hogy szeptember 15-én, a délelőtti órákban a polgármesteri hivatal szakirodájának ügyintézője olyan tartalmú emailt küldött ki, amiben arról tájékoztatott, hogy a jelenlegi járványügyi helyzetre való tekintettel, figyelembe véve az 1/2020 (IX.09.) EMMI utasítást, a szeptember 17-ére tervezett Gödöllő Egészségügyéért díj átadására szervezett városi Semmelweis napi rendezvény elhalasztásra kerül.

A település vezetése által 22 esztendeje alapított szakmai elismerést és az azzal járó 150 ezer forintos pénzjutalmat 2020-ban – Gémesi György szakbizottsági ajánlásokat is figyelembe vevő döntése alapján – dr. Tőke István háziorvos, dr. Kostyál Anna, a Tormay Károly Egészségügyi Központ pszichiátriai szakellátás és -gondozás gondozóvezető főorvosa és dr. Pédery Zsuzsanna házi gyermekorvos érdemelték ki. Az orvosok kitüntetését több évtizeden át végzett lelkiismeretes és magas színvonalú munkájukkal indokolták az erről szóló polgármesteri határozatban.

A díjátadót megelőzően egy városvezetői küldöttség a Gödöllői Forrás Szociális Segítő és Gyermekjóléti Központba látogatott, ahol négy munkatársnak köszönték meg a tavaszi/kora nyári járványügyi kijárási korlátozások idején végzett áldozatkész munkáját. Ezt követően az Ady sétányon található, önkormányzati fenntartású szociális otthonban (Egyesített Szociális Intézmény) átadták a város által vásárolt, fehér színű, Opel Combo típusú gépkocsit.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online