Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Elengedhetetlen kelléke az iskolakezdésnek: a tolltartó

2020-08-17 16:51:23

Lassan beköszönt a nyár vége, és a gyerekek nagy bánatára eljön az iskolai időszak is, ami újból visszaparancsolja őket a rég nem látott iskolapadba. Azonban ebben is meg lehet találni a szép dolgokat, mint a barátokkal a szünetekben való lógást, a kedvenc tanár által tartott órát vagy az izgalmas és új tananyagot. Mindemellett az iskolai felszerelés összeválogatásában is nagy örömet lelhetnek.

Egy új hátizsák vagy egy nap mint nap használt tolltartó feldobhatja a nehéz mindennapokat. A gyerekek azonban kizárólag a kinézetre hajtanak, azaz teljesen mindegy, hogy hasznosság szempontjából megfelel-e az elvárásoknak, ha az a kedvenc mesefigurájukat ábrázolja, vagy a számukra legkedvesebb állat képét viseli. Azonban milyen tolltartót érdemes kiválasztania, milyen tényezőkre szükséges odafigyelnie ahhoz, hogy ne csak szép, de hasznos is legyen?

A korosztálynak megfelelő tolltartó kiválasztása
Alsóba járó korosztály számára a legfontosabb szempont, hogy minden íróeszköz szépen sorjában elférjen a tolltartóban. Színes ceruzák, grafitok, tollak és filcek. Mindennek meg kell, hogy legyen a helye. Radír, hegyező, tollbetét vagy rotringhegy, külön kis tárolókkal – így könnyen meg lehet találni mindegyiket. Megfigyelés alapján elmondható, hogy a gyerekek legtöbb esetben szeretik a minél nagyobb tolltartókat, amiben tényleg sok színes ceruza elfér biztonságosan anélkül, hogy hanyag elrendezés miatt kitörne a hegye.

Kisfiúknak Verdás, vadállatos, mesehősös vagy robotos, mindenki megtalálhatja a kedvencét. A kisfiúk szívesebben választják az emeletes vagy a két irányba kihajtható tolltartókat, míg a kislányoknál az imént említett két típuson felül a sima egy zsebes henger tolltartók is nagy népszerűségnek örvendenek. Disney hercegnős, kisállatos, Hannah Montana, High School Musical vagy legyen glitteres, flitteres, csillogós, csak hogy a legnépszerűbbeket említsem a lányok nevében. Számos típus közül válogathatnak manapság, és megtalálhatják a személyiségükhöz legjobban illőt.

Igények változása a korral
Általános iskola felső tagozatában már a minél kisebb tolltartókat részesítik leginkább előnyben, amikbe éppen csak azt kell beletenni, ami feltétlenül szükséges. A tinikre jellemző lázadás ebben az időszakban beérni látszik, így el lehet felejteni a mesefigurás vagy kisállatos megoldást.

Anyagukra való tekintettel lehet fém, fa, műanyag, plüss vagy akár farmer is. A lényeg, hogy egyedi és különleges legyen. Fedeles, pattintós, cipzáros vagy mágneses megoldás, bármelyik szóba jöhet, preferenciától függően.

Amennyiben szeretné megtalálni a gyermeke számára legideálisabb megoldást, akkor keresse fel a BestMarkt weboldalát, ahol számos lehetőség közül válogathat életkor, érdeklődési kör és méret alapján.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online