Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Orvosi eszközöket gyártó üzemet épít a Samyang Biopharm Gödöllőn

2020-07-28 19:25:48

A koreai beruházások a legmagasabb technológiai színvonalat hozzák, komoly kutatás-fejlesztési eredményeken alapulnak és magas hozzáadott értékükkel hozzájárulnak ahhoz, hogy a magyar gazdaság dimenzióváltása gyorsan menjen végbe – idézte az MTI Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminisztert, aki a dél-koreai Samyang Biopharm magyarországi beruházásának bejelentésével kapcsolatosan fogalmazta meg gondolatát július 28-án.

A Samyang Biopharm 8,6 milliárd forintos beruházással orvosi eszközöket gyártó üzemet hoz létre Gödöllőn, a város nyugati határában lévő üzleti park területén, amely első körben 55 munkahelyet teremt. A beruházáshoz a kormány 1,3 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást biztosít.
A gödöllői a Samyang-csoport orvosi eszközgyártási divíziójának első európai gyára, egyben az első koreai gyógyszeripari beruházás Magyarországon.


Vécsey László, a gödöllői központú országgyűlési választókerület kormánypárti parlamenti képviselője (képen) kiemelte: Gödöllő és környéke évtizedek óta fontos szerepe játszik a hazai gyógyszeripari termelésben és kutatás-fejlesztésben. Mint mondta, a Samyang a legnagyobb múltú koreai cégek közé tartozik, egyik üzletága már egy évtizede jelen van Magyarországon, az új beruházással magas technológiai színvonalat, szervezeti és munkakultúrát hoz, ezzel tovább erősödik a térség gazdasági potenciálja. Fotó: MTI/Illyés Tibor


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online