Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Egy női probléma, amiről senki sem szeret beszélni

2020-05-16 17:41:54

Mai világunkban teljesen megszokott, hogy míg egyes betegségeinkről gond nélkül, nyíltan beszélgetünk másokkal, addig néhányat viszont annyira kínosnak érzünk, hogy még az orvosnak is alig merjük megemlíteni. A hölgyek körében az egyik ilyen tünet a hüvelyszárazság, amiről számos tévhit kering a köztudatban, tekintve, hogy sokan tabutémának tartják, és nem mernek utánajárni az információknak.
Pedig a hatásos kezeléshez ismerni kell az okokat és a módszereket, amikkel megszüntethetjük a problémát.

Mitől alakul ki a hüvelyszárazság?
Sokan úgy vélik, hogy ez a változókorban lévő nők betegsége, ami nem minden esetben igaz! A hüvelyszárazságért az egyik női nemi hormon, az ösztrogén szintjének csökkenése a felelős, amely valóban a klimax során következik be. Azonban fiatalabbaknál is bármikor felborulhat a hormonok egyensúlya, így ők is szembesülhetnek a kellemetlen égő-viszkető érzéssel, ami megkeseríti mindennapjaikat.

Viszont egyéb okok is állhatnak a háttérben. Ha az intim higiénia nem megfelelő, mert például túlzásba visszük az intim mosakodók használatát, vagy épp ellenkezőleg, nem tisztálkodunk rendszeresen, attól is felborulhat a hüvely meglehetősen érzékeny baktériumflórája.

Emellett különböző gyógyszerek (hormonális fogamzásgátlók, vérnyomáscsökkentők, allergiaellenes készítmények) mellékhatásai is okozhatnak efféle panaszokat. Ezenkívül meg kell említenünk a feszített élettempóval járó tényezőket, úgy mint a sok stressz vagy a szigorú diéta, melyek szintén hozzájárulhatnak a hüvelyszárazság kialakulásához.

Hogyan kezelhetjük a panaszokat?
Mielőtt a mesterséges hormontartalmú szerekhez fordulnánk a megoldásért, érdemes lehet egy próbát tenni a természetes hormonpótlással. A magyar származású tibeti gyógyász által összeállított Myrobalan étrend-kiegészítő termékek a hagyományos tibeti gyógyászat elvei alapján készültek. Hogy ez mit jelent pontosan? Kizárólag természetes összetevőket, 18-féle gyógynövény kombinációját tartalmazzák, és nem okoznak káros mellékhatásokat. A Feminess kapszula hatékonyan csökkenti a változókor jellemző tüneteit, köztük a hüvelyszárazságot is.

A gyógyuláshoz azonban külsőleges kezelések is szükségesek. A gyógyszertárakban vásárolhatunk tejsavat, amely vízzel hígítva segít megőrizni a hüvelyflóra egyensúlyát, panaszok esetén pedig helyreállítani azt. Mielőtt azonban hüvelyöblítéssel próbálkoznánk, minden esetben kérjünk tanácsot a nőgyógyásztól vagy a patikustól, ugyanis nem mindegy, milyen arányban készítjük el a keveréket.

Az intim részeken soha ne tisztálkodjunk normál tusfürdővel vagy antibakteriális szappannal! Még akkor sem, ha panaszmentesek vagyunk, ugyanis ezzel is előidézhetjük a hülvelyszárazságot. Használjunk helyettük inkább speciális intim mosakodót, amit a drogériákban vagy a gyógyszertárakban is beszerezhetünk.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online