Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Trendi sporteszközök a fiatalok körében

2020-04-16 17:15:17

Minden korszaknak és minden korosztálynak megvannak a maga divatos sporteszközei vagy legalábbis azok a szabadidős tevékenységei, amik amellett, hogy szórakoztatóak, jól át is mozgatnak. Ez főleg akkor fontos, ha gyermekünk egyébként nem rajong a testnevelésórákért, viszont ezekkel a mozgásformákkal mégis „karban tudja tartani” magát.

1. Trambulin
A trambulinozás nemcsak a gyerekek számára nagyon jó időtöltés, hanem a kamaszok számára is, hiszen a súlytalanság érzése, a felhőtlen ugrálás mindenkit lenyűgöz kortól és nemtől függetlenül. A trambulin ugrálás remek kikapcsolódás, kiváló stresszlevezető, és nem utolsó sorban nagyszerű sporttevékenység is egyben. Javítja az állóképességet, az egyensúlyérzéket és a mozgáskoordináció is fejleszthető általa.

2. Gördeszka
A gördeszkázás sport, művészet, életstílus és kultúra is egyben. Jellemzően a tinédzserek tevékenysége, ami a teljes testet átmozgatja, hiszen a gördeszkázó nemcsak a lábát használja – a hajtáshoz –, hanem a karját és a törzsét is az egyensúlyozáshoz; ráadásul mindet egyszerre. A gördeszkázók állóképessége jelentősen megnövekszik, hiszen jellemzően nem néhány percet, hanem napi több órát „edzenek”.

3. Longboard
Sokan úgy tartják, ez a gördeszka nagytestvére, ami lényegesen nagyobb a hétköznapi gördeszkánál. Egy longboard 84-150 centi hosszú, körülbelül 25 centi széles. Hamarabb gyorsul, mint a gördeszka, ami azért is van, mert a kerekei nagyobbak. Ezzel az eszközzel nemcsak gyorsabb, de kényelmesebb is a közlekedés, mint a klasszikus gördeszkával és imádják a fiatalok.


4. Roller
Egyre többen válasszák napjainkban a rolleres közlekedést a tömegközlekedés vagy az autózás helyett. A roller tökéletes választás: gyors, kényelmes, és ha arról van szó, fel lehet vele szállni minden eszközre. Ráadásul az egyensúlyérzékelést és a koordinációs képességet is fejleszti. A kisgyerekektől kezdve az üzletemberekig mindenki örömmel rollerezik, nem véletlenül látunk egyre több rollert a nagyvárosokban is.

5. BMX
A BMX kerékpárokat nem hagyományos használatra fejlesztették ki. Leginkább a fiatalok használják, hajmeresztő trükkjeikkel sokszor találkozhatunk a városok legkülönbözőbb pontjain. A BMX-eket igen strapabíróra tervezték, a legnehezebb feladatokat is gond nélkül végre lehet hajtani a segítségükkel. A BMX-szel végrehajtott trükkök sok gyakorlást kívánnak, és a megfelelő védőfelszerelés és sportruházat erősen ajánlott.

6. Görkorcsolya
A görkorcsolyázás az egyik leghatékonyabb aerob-jellegű mozgás, így zsírégető és szálkásító hatású. Elsősorban a lábakat terheli, ezért a comb és a vádli erősödik leginkább, miközben remek szabadidős tevékenység is, amit nem csak a lányok űzhetnek. Ez is javíthatja az egyensúlyérzéket és az állóképességet.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online