Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Két gödöllői képviselő lobbizhat a város érdekében a Pest megyei közgyűlésben

2019-10-15 16:47:28

A polgármester és a körzeti jelöltek mellett a pártok és jelölőszervezetek Pest megyei listájára is szavazhattak a gödöllői választópolgárok október 13-án. A megye 187 településén végül olyan döntés született, hogy a lakosságszám növekedése miatt 43 fősről 44 tagúra bővült közgyűlésben a Fidesz-KDNP 24 (öt évvel ezelőtt 23), a Momentum Mozgalom 9, a Demokratikus Koalíció 7 (öt évvel ezelőtt 4), míg a Jobbik 4 (öt évvel ezelőtt 8) mandátumot szerzett.


Szerencsére, Gödöllő a következő fél évtizedben sem marad megyei közgyűlési képviselet nélkül, hiszen Svisztné Kis Ildikó (DK) és Kiss Tibor (Momentum Mozgalom) jóvoltából ketten is mandátumhoz jutottak az ország legnagyobb létszámú közgyűlésében, aminek elnöke várhatóan Szabó István (Fidesz-KDNP) marad.

Érdekesség, hogy egyéni körzeti jelöltként mindketten harcba szálltak a gödöllői választáson, de nyerni egyiküknek sem sikerült. Ildikó a Harasztban 96 szavazatot kapott, míg Tibor a Kazinczy-lakótelep/Röges városrészben 81 voksot tudhatott a magáénak.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online