Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Henkei Viktória: Merjünk végre szembemenni a gödöllői kiskirálysággal!

2019-08-27 12:43:01

Volt valaki, aki mindenkinél korábban, bő egy esztendeje beharangozta, hogy harcba száll a Gödöllő polgármestere tisztségért. A bejelentéskor többen is legyintettek, mondván: majd alábbhagy a lendület és sok víz lefolyik még a Rákos-patakon addig, amíg a tervet tett követi. Nos, a kételkedők tévedtek, mert dr. Henkei Viktória kitartott elhatározása mellett. A jogi végzettséggel rendelkező hölgy csapatot is szervezett maga köré, így a gödöllői székhelyű A Hely az Érték Városvédő Egyesület színeiben valamennyi választókörzetben állítanak jelöltet. A kétgyermekes családanyát kérdeztük:

- Mi volt az utolsó csepp a pohárban, amikor azt mondta, beszáll a városi közéletbe, és megcélozza a polgármesteri széket?
- Pontosan így történt, telt a pohár, évek teltek el úgy, hogy sétálva a kerületekben nem volt olyan terület, ami nem kiáltott volna segítő kezekért, miközben a város több száz milliós kiadásokkal külcsínt épített, kizárólag a központban. Egy szép tavaszi napon – a közterek derékig érő gazban, szemetes utcák mindenhol – egy piros mikuláscsomaggal a kezemben azt gondoltam, hogy nincs gazdája városunknak, ami nem a lakosságot szolgálja. Az addigi kritikai felhangok értelmet nyertek a tapasztalatból. A közlekedés, a városháza lebontása, az elkerülő úttal való évek óta tartó kecsegtetés, az egészségügyi alapellátás súlyos hiányosságai, a városrészek elhanyagoltsága, a zebrák, a kerékpárutak nyomvonalának rossz kijelölése, az általános iskolák gyermekkoromat idéző állapota. Aszfalt nélküli utak, ivóvíz nélküli utcák. A lakosokkal tavasszal 870-en gyűjtöttük a szemetet szervezésemben az utcákról, mert a VÜSZI 630 milliós költségvetésébe ez nem fér bele.
Gödöllő nem fejlődött, hanem stagnál már több tíz éve, kivéve az utóbbi egy évben történt beruházásokat. Az építkezések, a város arculata, amiket egy külső szemlélődő lát, majd mind magánúton készültek el, lakások, üzletek épültek szép számban. Lokálpatrióta többségű képviselettel elhibázott döntések születtek. Amennyiben a városra úgy tekintünk, mint egy működő gazdasági társaság, úgy az elkövetett hibákat a vezetői szinten lévőktől kő keményen számon kell kérni. Amit évek óta egyesületünk folyamatosan meg is tett, és tette ezt más is, akinek nem tetszett egy-egy határozat, de nem kapott rá választ, vagyis kapott: nemlegeset!
Elértem abba a korba, amikor még tudok tenni a közösségért, szeretett Városomért, mert ez az én OTTHONOM is, itt születtem, itt jártam iskolákba, itt dolgozom, és gyermekeimet itt nevelem fel. Gyökereim mindig tettek a közért, és én folytatom, amit iskoláimban elkezdtem: az emberek helyett megszólalni, gondolataik hangba és szavakba öltésével segíteni. A mögém felsorakozott lakosok akaratát érvényesíteni! Mert rengeteg az elégedetlen ember, aki nem mer nyíltan kiállni, és ilyen-olyan kötődése miatt jobbnak látja, ha névtelenségbe burkolózik.

- Inkább próbálták lebeszélni erről a tervéről, vagy többen voltak a bátorítók?
- Amikor tavaly május közepén megosztottam gondolataimat a közösségi médiában, több százan hívtak, vagy levélben írtak, és támogatásukról biztosítottak. Ügyfeleim, kollégáim azt mondták, hogy ezt a feladatot a jó Isten is nekem teremtette, mert az emberek iránti és a munkaszeretetem, problémamegoldó képességem, és szerteágazó gyakorlati ismeretem – ami nem csak a jogra korlátozódik – segít Gödöllőt egy igazán fejlődő ékszerdobozzá tenni.

- Hogy látja, mi a legfőbb „baja” annak az érdek- és viszonyrendszernek, ami napjainkra kialakult Gödöllőn?
- A legfőbb baj forrása szerintem az önkormányzati választási jogrendszerben van, mert hagyja, hogy ennyi cikluson keresztül azonos személyek alakítsanak egy települést, azt kisajátítsák, és a közösségek beleszólása nélkül legyenek uralkodók, nem elfogadva a jövő nemzedékének igényeit. Mindezt teszik családokon belüli feladatmegosztásokkal, érdekrendszerek kialakításával, amiket a lakosságnak kötelező elfogadni. Egy útelágazáshoz értünk! Eljutottunk abba az állapotba, ahol már az is el fog menni szavazni, aki eddig távolmaradásával fejezte ki elégedetlenségét, persze, helytelenül, mert nem csak jogaink, de kötelezettségünk is a sorsunkba beleszólni. Nem kell félni, meg kell nyerni, merjünk végre szembemenni a gödöllői kiskirálysággal!

- Mekkora esélyt ad önmagának, illetve annak, hogy valaki A Hely az Érték Városvédő Egyesület csapatából képviselői mandátumot szerez majd október 13-án? Honnan szeretnének voksokat meríteni, magyarul: kik azok, akiknek a szavazataira számítanak?
- Ha nem lenne esélyünk, akkor bele se vágtunk volna a munkába. Ez alatt a több mint egy év alatt, illetve az egyesülethez már korábban eljuttatott visszajelzésekből kiderült: itt az idő! Ilyen-olyan politikai pártokban gondolkodók hasonló elégedetlenséget fejeznek ki, de most nem szabad, hogy pártpolitika mentén gondolkodjunk. Természetesen, a hatalmon lévő kormánnyal nem szembe menve, mert az nem vezet sehova, de nem pártokban gondolkodva, hiszen helyben vagyunk, a szűkebb környezetünk nem elvek mentén kell, hogy működjön. Mindenki polgármestere szeretnék lenni, és nem erre-arra elköteleződni.
Ez alatt a bő egy év alatt bármit vitattam, vagy panaszt közvetítettem a képviselők, és a jelenlegi polgármester felé, azt azonnal próbálták orvosolni, aminek mindannyian örülhetünk, mert ez eddig nem volt jellemző. Végre felpezsdült a munka, aminek örülök, volt értelme a rengeteg kritikánknak.
Bár, főtéri dombunk lett, de a bőrgyógyászat a pincében kapott helyet. Ugye, ez is milyen elgondolkodtató? A fontossági sorrenddel vannak itt a legfőbb problémák. Hattyús-tóról álmodoznak, de nincs víz Blahán egyes utcákban.
Mindenkire számítunk, álljanak nyugodt szívvel mögénk, hiszen nem kell félni, csak meg kell nyerni! Mert az ember az érték, és a szavak mögötti igazság valódi tartalma az, ami a választást eldönti!

- Legyünk optimisták és játsszunk el a gondolattal, hogy beleszólásuk lesz a város elkövetkező öt évének történéseibe. Mi az, amin feltétlenül változtatnának, és van-e olyan „érték”, amit mindenképpen megőriznének?
- Rengeteg érték van! Maga A HELY AZ ÉRTÉK, ami a nevünk, és egyik jelszavunk. A múltunk megtartása, gyökereink azok, amiből építkezni kell. A legsürgetőbb feladatok a körzeti képviselőjelöltjeim programjában szerepelnek, amit kérem, hogy olvassanak figyelmesen. Mi nem ígérethalmazokat kántálunk, amit kitűzünk, az a legfontosabb cselekvési terv. Van olyan pontja, ami nem több száz millió forintos beruházás, mégis a mindennapi életkörülményeinket, a lakosok közérzetét javítja. Részletes leírást a honlapunkon találnak a lakosok a helyazertek.hu oldalon és szórólapjainkon.
Lendületes, kiszolgáló várost szeretnénk! Ahol egy helyen lehet mindent intézni, ahol az orvosi alapellátás európai színvonalú, a háziorvosi praxist fejlesztjük. A közlekedési káoszt a főutakon oly mértékben enyhítjük, hogy körforgalmat építünk a 3-as főút - Szent-Györgyi Albert utca (egyetemi behajtó) kereszteződésébe, a környező Galga menti településekkel összefogva, az M3-as domonyvölgyi le- és felhajthatóságát, annak megnyitását szolgalmazzuk, ami Máriabesnyő jelenlegi helyzetét is nagyban segítené. Egy körforgalom a Dózsa György út – Rét utca kereszteződésébe és az iskolabusz bevezetése pedagógus felügyelettel egyaránt csökkentenék a város szívében lévő dugókat.
Gödöllő családi program címén elindítunk egy olyan konstrukciót, ami kedvezményes telekvásárláshoz juttatná a gödöllői lakosok felnövekvő nemzedékét, segítve az elindulást. A külterületi ingatlanokat felülvizsgáljuk és belterületbe vonjuk egyes területrészeken, követve az egy telekre egy ingatlan elvet. A parkolást minden, Gödöllőre regisztrált gépjárműre ingyenessé tesszük. A kommunális adót 2 éven belül kivezetjük. Tűzifa-programmal segítjük a lakosságot.
Ezek a felsorolt pontok csak egy részét képezik a „tortának”. A részleteket elérhetőségünkön, vagy a közösségi médiában olvashatják. Kizárólag olyat ígérünk, amit be is tudunk tartani, ami számon kérhető rajtunk, mivel a kontrollt fontosnak tartjuk!

Ők A Hely az Érték Városvédő Egyesület gödöllői körzeti jelöltjei:


I.
(Máriabesnyő-Fenyves): Kis János (Pucu) (első sor b1)
II.
(Máriabesnyő-Antalhegy, Csanak): Bagyin József (hátsó sor középen)
III.
(Blaha): Bánkuti Béla (hátsó sor b1)
IV.
(Haraszt): Zágonyi Zsuzsanna (hátsó sor j1)
V.
(Kazinczy-lakótelep és környéke, Röges): dr. Révész Dóra (első sor középen)
VI.
(Városközpont): Surányi Andrea (első sor b2)
VII.
(Szent János utcai lakótelep és környéke): dr. Umené Kecskeméti Zita (hátsó sor b2)
VIII.
(Kertváros és Palotakert): dr. Henkei Viktória (első sor j2)
IX.
(Egyetem és Köztársaság út környéke): Bajkó Norbert (hátsó sor j2)

X.
(Alvég):
Gloserné Szabó Györgyi (első sor j1)


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online