Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Gémesi szerint Ángyán Józsefnek nem hajlik a gerince, legfeljebb törik

2019-08-20 20:34:04

Mielőtt az elmaradhatatlan tűzijáték lezárta volna a város főterén – a helyi fúvósok térzenéjével, a cserkészek zászlóbehozatalával, az új kenyér megáldásával, megszegésével és szétosztásával, Gémesi György polgármester köszöntőjével, Albert Gábor evangélikus lelkész szónoklatával, valamint a Gödöllői Fiatal Művészek Egyesületének tagjai által előadott Miénk itt a tér című zenés műsorral – lezajlott augusztus 20- gödöllői ünnepi estet, az Erzsébet királyné Szálloda dísztermében átadták a Gödöllő Város Díszpolgára címet.

Idén, a képviselőtestület tagjainak június 20-i, többségi döntése értelmében, dr. Ángyán József (képen) vehette át a település legrangosabb kitüntetését, a titulus elnyerését igazoló díszoklevelet, valamint a város címerével ékesített arany pecsétgyűrűt. A cím 1996-os újraalapítása óta a nagyatádi születésű, 67. születésnapját szeptemberben ünneplő Ángyán professzor a 23. személy, aki kiérdemelte az elismerést.
Az indoklás szerint Ángyán József a Gödöllői Agrártudományi Egyetemen, majd annak jogutódján, a Szent István Egyetemen végzett magas szintű felsőoktatási, oktatásfejlesztési és tudományos munkája, a mezőgazdaság-tudományi és mezőgazdaság-kutatói tevékenységében nyújtott kimagasló szakmai eredményei, továbbá a vidékfejlesztésért tett erőfeszítései, példaértékű szakmai helytállása miatt vált méltóvá a gödöllői díszpolgári címre.

Mielőtt az egybegyűltek megtekintették a díjazottról szóló kisfilmet, Gémesi György felvezető gondolatsorában – többek között – kihangsúlyozta, hogy a mellette a kritikus időszakokban mindig kiálló Ángyán József olyan ember, akinek legfeljebb törik a gerince, de nem hajlik, és ezért miden tiszteletet megérdemel.


Gödöllő újdonsült díszpolgára köszönőbeszédében nem maradt adósa a polgármesternek, hiszen többször is utalt rá, hogy az elmúlt közel 30 év alatt sokat fejlődött a település, és örömét fejezte ki, hogy ennek a közösségnek a maga módján ő is formálója lehetett.
Ángyán Józsefnek többször is megcsuklott a hangja. Főként akkor, amikor családjának, rokonainak, barátainak, valamint már elhunyt és ma is élő munkatársainak mondott köszönetet. Gazdákat is szeretett volna említeni, olyanokat, akik kiállásukkal, észrevételeikkel, véleményükkel segítették szakmai, közéleti és politikai munkáját és az ország mezőgazdaságának fejlesztésére tett törekvéseket. Neveket azonban az ő érdekükben nem mondott. Azt viszont igen, hogy mindig a lelkiismerete szerint döntött: akkor is, ha előremutató dologról volt szó, és akkor is, amikor szerinte rossz irányt vettek a történések, és tisztségéről lemondott.
Ángyán József beszéde végén a díjat szociálisan rászoruló családoknak ajánlotta fel. Pontosan nem tudni, hogy mire gondolt, mert a díszpolgári címmel anyagi elismerés nem jár.

A díszpolgár-avatási ceremónia részeként a polgármester virágcsokorral köszöntötte a település tavalyi díszpolgárát, a 81. születésnapját a napokban ünneplő Szekeres Erzsébetet, illetve a város első embere Polgármesteri Ezüstérem Gödöllőért kitüntetést adományozott a több mint négy évtizedes, sikeres röplabda edzői karrier után visszavonult Dóczi Istvánnak.

A program ünnepi műsorral fejeződött be: Benedek Krisztina népi énekes és a hegedűn játszó Reményi Anna énekművész a zene nyelvén, míg Horváth Viktor, a Szent István Egyetem egykori hallgatója prózával szórakoztatta a jelenlévőket.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online