Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Futókör épülhet a gödöllői Alsóparkban

2019-07-03 17:10:29

Tizenkét futópálya épülhet az ország tizenegy városában annak a szakmai programnak a keretében, amit szerdán jelentett be Révész Máriusz Aktív Magyarországért felelős kormánybiztos.
Az összesen 900 millió forintos program fele-fele arányban állami, illetve önkormányzati forrásból valósul meg. A szakmai segítséget és iránymutatást a március végén megalakult Szabadidősport-eseményszervezők Országos Szövetsége (SZEOSZ) biztosította. A futópályák rekortán borításúak, egyenként legalább egy kilométer hosszúak lesznek, és további feltétel volt az is, hogy főutakat nem keresztezhetnek.

Amennyiben minden a tervek szerint alakul, Budapesten két pálya is épülhet. Ezen kívül Baja, Esztergom, Fót, Gödöllő, Hajdúböszörmény, Kecskemét, Pápa, Szeged, Székesfehérvár és Szolnok lakosai is futhatnak majd az új futópályákon, méghozzá díjmentesen – adta hírül az MTI.

Emlékezetes, hogy a gödöllői képviselőtestület tagjai május 30-án döntöttek arról, hogy pályáznak az Alsóparkban megvalósítani tervezett 120 centiméter széles, egy kilométer hosszúságú futókörre, aminek bekerülési költségét az előzetes számítás szerint bruttó 60 millió forintban állapították meg.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online