Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Javuló tendencia mellett közel 800 esethez riasztották tavaly a gödöllői tűzoltókat

2019-06-20 10:23:56

A Gödöllő Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság 2018-ban végzett tevékenységéről az egység irányítója, Szigeti Róbert tűzoltó őrnagy (képen balra) és Ürmösi Károly tűzoltó alezredes, megbízott katasztrófavédelmi kirendeltség-vezető adtak számot a képviselőtestület június 20-i tanácskozásán. A képviselők ellenvetés nélkül hagyták jóvá a beszámolót.

A gödöllői tűzoltóság és katasztrófavédelem helyi szintű vezetésirányítási rendszerében az elmúlt évben személyi változások történtek. Ez azonban nem gátolta meg az egységet abban, hogy a 2018-ra kitűzött feladatokat maradéktalanul teljesítse.

A Szabadság út 28. szám alatti épületben működő parancsnokság 26 településre kiterjedő működési területén összesen 792 (2017-ben 913) beavatkozást igénylő esemény történt tavaly. A műszaki mentések száma 336 (2017-ben 393) esetre rúgott, míg tűz miatt 456 (2017-ben 520) esetben volt szükség beavatkozásra. Kiérkezés előtt felszámolt eset 71 volt, szándékosan megtévesztő jelzés pedig kettő alkalommal történt. Gödöllő területén 86 műszaki mentésnél, és 95 tűzesetnél akadt dolguk a helyi lánglovagoknak, akik hét, jobbára korszerű szerből álló gépjármű-állományra támaszkodhatnak munkájuk során.

Mindent egybevetve, elmondható, hogy – köszönhetően a lakosságtájékoztató és a minőségében, valamint mennyiségében egyaránt növekvő megelőző tevékenységnek is – a gödöllői parancsnokság tűzoltási és műszaki mentési beavatkozásainak számában javuló tendencia figyelhető meg. Az adatokat tovább elemezve, értékelve, megállapítható, hogy a műszaki mentések számának változása elsősorban a szélsőséges időjárásnak (például: hirtelen jött zivatarok, széllökések és fakidőlések, illetve vízeltávolítások) köszönhető. Fontos megemlíteni, hogy a 2018-as évben végrehajtott preventív tevékenység eredményeként a parancsnokság működési területén nem történt szén-monoxid mérgezés, és a tűzesetek következtében elhunytak száma is mérséklődést mutat.


Gémesi György három témakörben kérdezte a vezetőket: a szerinte kivéreztetett hulladékgazdálkodás jelenlegi helyzete, a kéményseprés fontossága, illetve a szúnyoggyérítés érdekelte a polgármestert.
A válaszokat Ürmösi Károly adta meg, aki elmondta, a hulladékgazdálkodási tevékenység országos kompetencia, ezért erről csak annyit szeretne megjegyezni, hogy a gödöllői központú egységnek főként az a feladata, hogy hulladék ne maradjon az utcán, és ennek az elvnek maradéktalanul megfelel a tevékenységük. A kéménysepréssel kapcsolatosan folyamatosan tájékoztatják a lakosságot, hogy éljenek az ingyenes lehetőséggel, és ne várják meg a fűtési szezont. A szúnyoggyérítés kapcsán az alezredes úgy fogalmazott, hogy jelenleg a pótigények felmérés zajlik, amiket haladéktalanul továbbítanak a központhoz.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online