Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Vecsey Fanni, a történelemíró gödöllői tinilány

2019-06-16 11:29:58

Bő egy esztendővel ezelőtt még az U17-es leány röplabda-válogatottat erősítve vett részt a Bulgáriában megrendezett korosztályos Európa-bajnokságon, június közepén pedig – egy hónap híján 16 évesen – az U18-as strandröplabda kontinensviadalon lépett homokra Vecsey Fanni (képen balra), a Gödöllői RC, Karádi Zoltán vezetésével működő szakosztályának játékosa. Az utóbbi évek egyik, nem csak gödöllői, hanem országos szinten is legígéretesebb tehetségének kikiáltott gimnazista az alig 15 esztendős Vasvári Zsófiával (Strandröplabdázásért SE) az oldalán rivalizált az ausztriai Badenben.
Az előzetes erősorrend alapján a 32. helyen rangsorolt, Soós Izsák által trenírozott magyar kettős osztrák (1. helyen kiemelt), norvég (16.) és angol (17.) párosokkal került egy csoportba a 32-es főtáblán. Fanniék eredményei:

Csoportmérkőzések

Vasvári, Vecsey – Janka, Rihs (osztrák) 2-0
Vasvári, Vecsey – Maaseide, Kaelo (norvég) 1-2
Vasvári, Vecsey – Keefe, Tucker (angol) 2-1
A magyar kettős az A jelű csoport 2. helyén végzett.

Nyolcaddöntőbe jutásért (legjobb 16)
Vasvári, Vecsey – Gusarova, Siakidou (ciprusi, 22.) 2-1

Nyolcaddöntő

Vasvári, Vecsey – Windeleff, Bisgaard (dán, 13.) 2-1

Negyeddöntő

Vasvári, Vecsey – Moreno, Vergara (spanyol, 5.) 0-2

5-8. helyekért
Vasvári, Vecsey – Klein Lankhorst, Poiesz (holland, 11.) 0-2

7. helyért
Vasvári, Vecsey – Antonakaki, Perdikaki (görög, 7.) 0-2

A Vasvári Zsófia, Vecsey Fanni alkotta páros a 8. helyen végzett a korosztályos Európa-bajnokságon. Ez minden idők legjobb magyar eredménye a sportág kontinensviadalainak történetében.


Fanni 2018. február 9-én vendégeskedett a Régió Pluszt TV és a Gödöllői Hírek közös sportmagazin műsora, a TÉRFÉL stúdiójában, ahol – mások mellett – röplabdás pályafutásának tervezett jövőjéről is nyilatkozott. Akkor még nem jelezte, hogy néhány hónappal később felfüggeszti a teremröplabdázást, és a sportág strandos változatára fókuszál. Pedig így történt, és a jelekből ítélve, Fanni döntése beváltotta a hozzá fűzött reményeket, hiszen a gödöllői lány történelmet írt: ő lett az első magyar röplabdázó, aki terem- és strand szakágban egyaránt részt vehetett Európa-bajnokságon. Fotó forrása: cev.eu


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online