Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Gödöllői atléták sikereiről is szólt a Budapest Open

2019-06-10 10:32:05

Június 8-án és 9-én rendezték meg a Budapest Open elnevezésű viadalt, amin tizenkét ország atlétája jelezte indulási szándékát. Az EAP (Europe Athlétisme Promotion) sorozat részét képező verseny fővédnöke Tarlós István, Budapest főpolgármestere volt. A népes mezőnyben megtalálhattuk a Gödöllői EAC versenyzőit is, akik szép eredményeket és új egyéni csúcsokat értek el az Ikarus BSE mátyásföldi pályáján lezajlott rangos megmérettetésen.

Kriszt Balázs, a Gödöllői EAC atlétika szakosztályának vezető örömmel tudatta, hogy női 200 méteren nem volt gyorsabb versenyző Nádházy Evelinnél, aki szombaton kiváló új egyéni csúccsal (23,99 mp) nyerte a számot.  Evelin vasárnap már 400 méter gáton állt rajthoz, ahol a második helyet szerezte meg a Szuper Ligában, 59,47 másodpercet futva.
A női magasugrás nagyon izgalmas küzdelmet hozott, amit a gödöllői színekben versenyző, az U23-as Európa-bajnokságra készülő, 179 centiméteres idei legjobb eredményével Renner Luca (képen) nyert meg.


Az ifjúsági korú Dobránszky Laura a felnőtt női 100 méteres gátfutás nemzetközi mezőnyében repesztett új egyéni csúcsot (14,63 mp), amivel bekerült a döntőbe, és a 7. helyet kaparintotta meg.
A „szokásos” gödöllői rúdugró-siker ezúttal sem maradt el: Simonváros Zille a Serdülő Liga küzdelmeit nyerte 341 centiméteres egyéni csúccsal, amivel vezeti az idei korosztályos ranglistát.
Kiemelendő az újonc Kriszt Sarolta 100 méteres futása a serdülők mezőnyében, mivel a 12,93 másodperces idő nagyon bíztató eredmény.

A férfiak 200 méteres távon rendezett versenyén Bézsenyi Gergely – 21,78 másodperces idejével – az ötödik helyet szerezte meg a rangos nemzetközi mezőnyben. Pápai Márton ezúttal 400 méteren ért el jobb eredményt, az éppen csak 50 másodpercen kívüli futása (50,06 mp) a negyedik helyhez volt elég. 400 méternél maradva, az Ifjúsági Ligában (egyben Majercsik Mihály-emlékverseny) induló Kaposi Márton új egyéni csúcsot teljesített (52,99 mp), ami a hetedik helyet jelentette Marci számára.
A versenyzők edzői Karakas Józsefné, Körmendy Katalin, Szörényi István, Kovács Zoltán és Kovács Gábor.  


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online