Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Eladósorba került a gödöllői tüdőgondozó épülete és a régi posta melletti telek

2019-04-25 13:56:29

Április utolsó csütörtökjén lezajlott tanácskozásunkon önkormányzati tulajdonú ingatlanok értékesítését célzó pályázatok kiírásáról is határoztak a várost irányító grémium tagjai. Eladósorba került a tüdőgondozó Ady sétányon található épülete, valamint a régi postaépület melletti belvárosi telek.

A tüdőgondozó Ady sétány és Légszesz utca találkozásánál lévő épületét (416 négyzetméter) és a hozzá tartozó telkeket (egyik az Invitel Távközlési Zrt. földhasználati jogával terhelt) 60 millió forintért (bruttó minimum irányár) szeretné értékesíteni a település vezetése. Az szakvélemény szerint a szóban forgó ingatlanok a jelzettnél 8 millió forinttal többet érnek, ám figyelembe vették, hogy a gyenge műszaki állapotú épület bontási költsége megközelítheti a 12 millió forintot.
Az ügyletből befolyó pénzt a tüdőbeteg-gondozó intézet – várhatóan szeptember 30-ig megvalósuló – városközponti, járóbeteg-ellátást szolgáló szakrendelőbe történő áttelepítésére és egy korszerű gép beszerzési ára fedezetének kiegészítésére fordítanák.

A pályázat során a pályázónak – a vételár és annak megfizetése mellett – vállalásokat is kell tennie. Például:
• Milyen beépítést fog megvalósítani és milyen időtartamon belül?
• Biztosítja a városi lakosság ellátásában is szerepet vállaló egészségügyi intézmény létesítését, ahol járó- és fekvőbeteg-ellátás együttesen valósul meg.
• Vállalja, hogy a létesítendő intézménynek a fekvőbeteg-ellátás tekintetében legalább 80 aktív ággyal rendelkezik majd.

Előnyben részesül az a pályázó, aki fekvő és/vagy járó beteg-ellátást is nyújtó egészségügyi intézmény fenntartásában, üzemeltetésében legalább 5 éves egészségügyi szervezési múlttal (gyakorlattal) rendelkezik a magán egészségügyi szolgáltatások területén, amit legalább egy darab, minimum 5 éves üzemeltetést/fenntartást bemutató referencianyilatkozattal szükséges igazolni. Ezen felül kötelezettséget vállal, hogy az egészségügyi intézményt később működtető gazdasági társaságának székhelye a működés megkezdésétől számítva legalább 5 évig Gödöllő területén lesz.

A kormánypárti városatyák egyike, Simon Gellért a téma kapcsán azt kérdezte meg, hogy lehet-e már valamit tudni a befutó fejlesztőről, mert számára a leírtakból úgy tűnik, hogy a tárgyalások előrehaladottak az ügyben. Gémesi György annyit válaszolt a felvetésre, hogy az a befektető nyer, amelyik teljesíti az elvárt feltételeket. A voksolás során 9 igen és 1 nem szavazat, született, 3 képviselő pedig tartózkodott.


Közel 31 millió forintért kínálják a belvárosi üres telket
A gödöllői képviselőtestület kétfordulós, versenytárgyalásos pályázaton történő értékesítésre jelölte ki az önkormányzat tulajdonát képező, belterületi fekvésű, 328 négyzetméteres területű, beépítetlen telekingatlant, ami a régi posta épülete mellett, a Dózsa György út és Kossuth Lajos utca sarkán található. A minimum irányárat bruttó 30.800.000 forintban állapították meg.

Ajánlattevőre – a vételár ajánlata és a fizetési feltételek ismertetése mellett – olyan jellegű nyilatkozattételek várnak, mint:
• Milyen beépítést fog megvalósítani, és mennyi idő alatt?
• Vállalja a közművek (villamos áram, ivóvíz és szennyvíz, vezetékes földgáz, csapadékcsatorna) kiépítését.
• Vállalja a közúti kapcsolat Kossuth Lajos utca felőli kiépítését, valamint az ingatlanon húzódó távközlési kábel áthelyezését, vagy megszüntetését a szolgáltató előzetes engedélye alapján.
• Vállalja a közútkapcsolat megépítését követően a járda és környezetének helyreállítását/visszaépítését az önkormányzattal kötendő szerződés alapján.
• Vállalja, hogy a Dózsa György úton nem folytat építési tevékenységet, illetve azt is, hogy a Dózsa György úti kerékpárút sérelme nélkül valósítja meg az építési beruházást.

Simon Gellért (Fidesz-KDNP) az ingatlanok értékesítésének felpörgetését kifogásolta, és megkérdezte, hogy az őszi választásig még mennyi ingatlanától kíván megválni a város. Gémesi György ezzel a gondolatisággal nem értett egyet, és azt válaszolta, hogy a helyi gazdaság fejlesztéséről van szó, ami az itt lakók érdekeit szolgálja. A testületi tagság végül 9 igen és 2 nem szavazattal, illetve 2 tartózkodással fogadta el a határozati javaslatot.
Az ajánlattételi határidő mindkét pályázat esetében május 27., hétfő.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online