Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Ápolásra vár a gödöllői sporttelep füves focipályája

2019-03-19 10:52:21

Két hónap híján 9 éve, hogy átadták a Táncsics Mihály úti sportcentrum felújított, több mint 300 fős ülőhelyes lelátóval megépült élőfüves pályáját. Az avatóünnepség óta számos gödöllői focisiker és kudarc „szemtanúja” volt a küzdőtér, aminek látványa napjainkban nem mondható szívderítőnek.
A gödöllői sportlétesítményt rendszeresen használó, a Pest megyei I. osztályú bajnokságban érdekelt labdarúgó-csapat eddig kétszer játszott hazai környezetben a jelenleg zajló pontvadászat tavaszi idényében, ám egyszer sem az élőfüves pályán. Ennek oka – az érintettek elmondása szerint – a játéktér egyenetlensége (ha úgy tetszik: göröngyössége), és azt is hozzátették, hogy nem történt meg a gyep szellőztetése, illetve műtrágyázása.


A gödöllői Táncsics Mihály úti sporttelep jelenlegi üzemeltetője a VÜSZI Kft., amely ebben az évben erre a célra bruttó 25,6 millió forintos önkormányzati támogatást kap a városi költségvetésből. A kialakult helyzet tisztázását célzó kérdéseinket eljuttattuk a gazdasági társaság ügyvezető igazgatójához, Domonkos Ernőhöz, aki a következő választ adta:
- Társaságunk üzleti tervében a sporttelep – ezen belül a füves sportpálya – megfelelő gondozása és karbantartása szerepel, és azt ütemezetten végezzük is. A megfelelő gondozáshoz részben megfelelő időjárási körülmények is szükségesek, amik jelenleg még nem állnak fenn. Erősen csapadékhiányos tél végén vagyunk, tartósan fagymentes időszak még nincs, így az öntözőrendszer eddig még nem volt beüzemelhető. Víz, illetve csapadék nélkül a kiszórt műtrágya nem tud beoldódni a talajba. Az idei első gyepszellőztetés, műtrágyázással lekésőbb áprilisban fog megtörténni csapadékos, vagy öntözött körülmények között. Tehát, hamarosan itt az ideje a füves pálya ápolási munkálatainak, ahogy ezeket tavaly is többször megtettük. Addig a másik pályákon biztosítottak a sportolási lehetőségek.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online