Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Gödöllői összefogás a szárnyaszegett angyal, Márk gyógykezeléséért

2019-03-07 11:23:39

- Két gyönyörű fiam van, szárnyaszegett angyalként kaptam a földi létbe Márkot, akinek ápolása kitölti napjaim huszonnégy óráját, Levi pedig színesre festi azokat. Ezzel a gondolattal fogalmazta meg a Nyíregyházáról évekkel ezelőtt Gödöllőre költözött Zajácz Edina, hogy mit szánt neki a sors és miképp éli mindennapjait.

A mérlegképes könyvelői és újságíró gyakornoki képesítéssel rendelkező Edina végzettségét tekintve ápolónő, ám azt bizonyára kevesebben tudják róla, hogy Verő László-díjas költő is. Az írás, a verselés egyfajta családi örökségnek tekinthető, hiszen Váci Mihály apai ágon távoli rokona volt. A különféle irodalmi portálokon olvasható, legbensőbb énjét kitáró költeményein kívül három éve megjelent Csöndmadár című verses kötete (a címadó vers ide kattintva olvasható), amihez napjainkban mindenki hozzájuthat, ha – anyagi lehetőségéhez mérten – támogatja fia, a tavaly szeptemberben 17. életévét betöltött Márk gyógykezelését.

Edinának nincs lehetősége arra, hogy dolgozzon, mivel nagyobbik fiát ápolja otthon. Az orvosi mulasztás következtében fellépő oxigénhiány miatt súlyos agyi bénulással született Márk gondozása huszonnégy órát igényel. A kamaszkorú fiú ép intelligenciával rendelkezik, járni és beszélni azonban nem tud. Meggyógyulni sajnos nem fog, de léteznek olyan terápiás kezelések, amik segítségével a betegsége legalább szinten tartható.


Csakhogy a speciális kezelések többsége igencsak költséges. Az Edina számára rendelkezésre álló, ettől az évtől bevezetett, nettó 90 ezer forintos otthongondozási díjból lehetetlen ezekre pénzt elkülöníteni. Szükségük van külső segítségre is.
Legfőbb céljuk, hogy Márk és az őt segítő családtagok kijussanak Törökországba, egy komplex, kifejezetten a sérült gyermekek számára kifejlesztett, magasan képzett szakemberek által végzett delfinterápiára, ami főként úgy „gyógyít”, hogy az átélt élményben rejlik az ereje. A külföldi kezelés két hetet vesz igénybe, és a repülőgépes utazással együtt mintegy 5 millió forintba kerül. Edina elmondta: erre gyűjtenek most, a befolyó adományokat elkülönítve kezelik. Nincsenek időhöz kötve, de két éven belül jó lenne, ha megvalósulhatna a vágyuk.

Óriási segítség Edina számára jelenlegi párja, aki hatékonyan veszi ki részét a kamaszkorú fiú mindennapi ápolásából. Többek között fürdeti őt és kényelmi eszközöket készít neki, hogy Márk ne csak a számára kialakított szobában, hanem a családi ház más helyiségeiben is minél tovább jól érezze magát.
Szerencsére, a családtagokon kívül többen vannak, akik az utóbbi időben felkarolták őket, és támogatják Márk boldogulását. Példaként említhetjük az Alvégi Civil Társaság vezetője, Tusorné Judit által tavaly nyáron szervezett adománygyűjtő rendezvényt, a Gödöllői Sport Klub szeptemberi jótékonysági focitornáját, a helyi nyugdíjas egyesület – vásárlási lehetőséggel egybekötött – könyvbemutatóját, és a közeli tervek között szerepel a verses kötet bemutatója a városi könyvtárban. Az alvégi eseményen részt vett Gémesi György polgármester is, aki személyesen tett vállalást arra, hogy átgondolja a támogatási lehetőségeket.

Egy korábbi beszélgetés során Edina úgy fogalmazott: egyetlen feladata, hogy azt a fekete lapot, amit útravalóul kaptak az élethez, kiszínezze megannyi fénylő csillagocskával, mire véget ér.
Anyagi lehetőségéhez mértén – a Zajácz Edina nevén lévő 11773449-00305305-00000000 számlaszámra történő pénzadomány befizetésével, Támogatás Márknak közleménnyel – akár Ön is hozzájárulhat ahhoz, hogy Márk egészségi állapota ne romoljon, és a jelképes színvilág egy-egy csillagocskával gazdagodjon!


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online