Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Együttműködésre lépett a Csodák Palotájával a gödöllői egyetem

2019-02-07 17:44:19

Február 7-én a Csodák Palotája együttműködési megállapodást kötött – a felsőoktatási intézmények közül elsőként – a Szent István Egyetemmel. A megállapodást Mizda Katalin Veronika, a Csodák Palotája ügyvezető igazgatója (balra), dr. Palkovics László, a Szent István Egyetem (SZIE) rektora (középen) és Magyar Ferenc, a Szent István Egyetem kancellárja (jobbra) látta el kézjegyével. A két intézmény a megállapodás keretében kívánja erősíteni az ismeretterjesztő és tudománynépszerűsítő tevékenységüket 2019-től – tájékoztatta szerkesztőségünket a SZIE Médiaközpontjának vezetője.

A megállapodásban foglaltak alapján évente egy alkalommal tematikus élménynapot rendeznek a Csodák Palotájában, ahol a Szent István Egyetem interaktív programokon keresztül mutatja be a tudományos életpályát, az agrártudományokat. Ezen túlmenően – egyfajta szellemi műhely keretében – ismeretterjesztő szakmai előadássorozat indul, amit az egyetem oktatói tartanak, illetve tudománynépszerűsítő tematikus kiállításokra kerül sor, valamint a két intézmény közös pályázati és kommunikációs tevékenységet is végez majd. Mindkét intézmény kiemelt célja, hogy együttes erővel bővebb, színesebb, interaktívabb tartalmat, a mostani meglehetősen szűk kereteket feszegető felvilágosító előadásokat, újfajta élményeket kínáljanak a látogatóknak.


Az együttműködés részeként, 
A jövő technológiái címmel február 19-én, kedden első alkalommal rendezik meg a Szent István Egyetem tudományos napját a Csodák Palotájában. Az ide kattintva olvasható programban interaktív állomások, előadások, bemutatók várják az érdeklődőket. A jövő technológiái rendezvény kiváló alkalmat jelent arra, hogy az iskolai tananyagokat gyakorlati ismeretekkel egészítsék ki a tanulók, felfedezzék a szakemberek által alkalmazott legújabb eljárásokat, és iránymutatást kapjanak a pályaválasztás terén.

A program a Csodák Palotájába megváltott kedvezményes diák napijeggyel (2.500 forint/fő – minimum 15 fős csoportok esetén) látogatható, ami magába foglalja a két emelet 250 interaktív eszközének felfedezését is (további kiegészítő szolgáltatások a Csodák Palotája weboldalán meghirdetettek szerint érhetők el). A kísérő pedagógusok számára a részvétel ingyenes. A korlátozott férőhelyek miatt előzetes regisztráció szükséges a tok@csopa.hu e-mail címen. Fotó: Balázs Gusztáv


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online