Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Családi programok 2019-ben, a gödöllői kastélyban

2019-01-18 11:29:14

A Gödöllői Királyi Kastélyt működtető gazdasági társaság honlapján megjelent a történelmi falak között 2019-re tervezett hétvégi családi programok listája és időpontja. Jelentős változás nincs a korábbi években kialakult hagyományokhoz képest, ha csak az nem, hogy – páratlan év lévén – nem rendezik meg a Barokk Napok augusztus második hétvégéjén szokásos, Mária Terézia 1751-es látogatását felidéző kavalkádját. Lássuk a kínálatot:

Április 21., vasárnap Ibolya-nap és április 22., hétfő Húsvét a kastélyban. Az Ibolya-nap ezúttal is kibővül kifejezetten gyermekeknek szóló kalandtúrákkal. A kastély urai és úrnői címet viselő játékos tárlatvezetés ibolyagyűjtéssel színesíti a családok programját. Húsvét hétfőn színes, hagyományőrző programokkal várják látogatóinkat, akik – többek között – részesei lehetnek az Erzsébet királyné által a díszteremben tartott cercle-nek (fogadás).

Június 8-9., szombat és vasárnap Koronázási hétvége. A gödöllői Grassalkovich-kastély 1867-ben, koronázási ajándékként került Erzsébet királyné és I. Ferenc József használatába. Erre az eseményre emlékeznek minden évben a koronázási szertartás felelevenítésével, valamint kellemes kikapcsolódást kínáló hétvégi családi programokkal.

Szeptember 22., vasárnap Vadásznap. A nap indításaképp vadászkürtök szavára megnyitja kapuit a kastély, megjelenik Erzsébet királyné imitátora és üdvözli a vendégeket, majd bábjáték és vadászati témájú előadások várják az érdeklődőket. A kastély parkjában egész nap vadászathoz kapcsolódó programok váltják egymást: agárfuttatás, vadászkutyák, solymászok, íjászok bemutatói mellett, különleges élményt ígér a szarvasbőgés-bemutató és az erdélyi kopó fajtakiállítás is.

December 14-15., szombat és vasárnap Adventi Kastélynapok. Az esztendő legbensőségesebb időszakában ünneplőt ölt a Gödöllői Királyi Kastély. Az ünnepre készülődve családi programokkal és gazdag látnivalóval várnak minden kedves látogatót. A gyermekeknek különleges tárlatvezetéseket, előadásokat és kézműves foglalkoztatót, a felnőtteknek karácsonyi koncerteket és operaelőadásokat kínálnak a szervezők.

December 28., szombat Erzsébet királyné karácsonyai.  Az 1870-es években a királyi család előszeretettel töltötte a karácsonyi ünnepeket a gödöllői kastélyban. A karácsony és újév közötti időszakban a kastély 2008 óta várja a látogatóit az Erzsébet királyné karácsonyai címet viselő rendezvényre. A családoknak kínált kulturális program egyfajta karácsonyi ajándékként is értelmezhető, ugyanis a kastély sok izgalmas lehetőséget (találkozás Erzsébet királynéval, tárlatvezetés gyerekeknek, rejtvényfejtés, tánctanulás, mesejáték) kínál a gyermekek számára.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online