Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Gödöllőn is követelték a „lázadók” a törvénymódosítások visszavonását

2019-01-04 20:32:09

Négy – elsősorban a 2017 márciusa óta pártként működő, a Fidesz leváltásán munkálkodó Momentum Mozgalomhoz köthető – fiatal aktivista szervezésében rendeztek demonstrációt január 4-én, a késő délutáni és kora esti órákban Gödöllőn.

A Gödöllő sem hagyja! Tüntetés a törvénymódosítások ellen! elnevezésű békés demonstráció kezdetekor mintegy 200-250 főre taksálható résztvevője az Alsóparkból indult a csaknem öt kilométeres városi menetelésre. A hideggel is szembesülő tiltakozók útjuk során érintették az Ady sétányon épülő versenyuszoda-beruházást, majd mécses-gyújtással fejezték ki ellenérzéseiket a Gödöllői Járásbíróság Tessedik Sámuel utcai toronyépülete előtt, hogy onnan – a belvárost érintve és némiképp megfogyatkozva – visszajussanak az Alsóparkba.


A sétájuk során Orbán- és Fidesz-ellenes rigmusokat kiabáló tüntetők – miként az ország számos pontján – azért vonultak ki az utcára, hogy követeljék az ellenzéki pártok által „rabszolgatörvénynek” titulált túlóratörvény azonnali visszavonását, a kevesebb rendőri túlórát, a független bíróságokat, hazánk európai ügyészséghez történő csatlakozását, valamint a független közmédiát, és jelenlegi vezetője leváltását. Időben és helyszínben eltérő, esetenként vehemens megnyilvánulásuk során ezen elvárások megvalósulása mellett érveltek a rendezvény szónokai, akik – a szervező fiatalok mellett – az alábbiak voltak:

Varju László, a Demokratikus Koalíció parlamenti képviselője
Lengyel Szilvia, az LMP Gödöllőn élő korábbi országgyűlési képviselője
Kovács Barnabás gödöllői önkormányzati képviselő, az MSZP országos választmányának elnökhelyettese
Varga Zoltán Péter, a Jobbik Pest megyei elnöke
Brenner Koloman, a Jobbik országgyűlési képviselője
Holló István, a Modern Magyarországért Mozgalom elnökségi tagja
Penz András, a Demokratikus Koalíció választókerületi elnöke, a párt országos tanácsának tagja
Donáth Anna, a Momentum Mozgalom alelnöke

A felszólalók közül a hallgatóságot „lázadónak” nevező Penz András volt az, aki felszólította Gödöllő polgármesterét, Gémesi Györgyöt, hogy határolódjon el Vécsey László kormánypárti országgyűlési képviselőtől, és jogkörénél fogva tegyen meg mindent, hogy a helyi munkavállalókat ne sújtsa a Fidesz által elfogadott „rabszolgatörvény”.
A szervezők meglepetés-szónokot is megjelöltek, ám a kiválasztott személy, nevezetesen, Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő nem tudott eljönni a demonstrációra.

Értesülésünk szerint a rendőrség által biztosított gödöllői demonstráción erőszakos cselekmény és eljárás megindítását igénylő rendbontás nem történt. Egyesek provokáció jellegű beszólására határozottan, de további konfliktust nem gerjesztve reagáltak a szervezők és a tüntetők.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online