Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Lemondott Gémesi György, aki egyelőre ügyvezető társulási elnök marad

2018-11-05 17:42:51

Bekövetkezett az, amire előzetesen számítani lehetett: az Észak-Kelet Pest és Nógrád Megyei Regionális Hulladékgazdálkodási és Környezetvédelmi Önkormányzati Társulás legfőbb döntéshozó szerve, a társulási tanács – az október végén kialakult „hulladékkáosz” kapcsán – személyi kérdésekkel is foglalkozott november 5-i összejövetelén.

Hertel László, Sződ község polgármestere már napokkal ezelőtt úgy nyilatkozott, hogy a döntéshozó grémium mondassa le Gémesi György társulási elnököt, valamint a több mint száz település szemétszállításáért felelős Zöld Híd B.I.G.G. Nonprofit Kft. megbízott ügyvezető igazgatóját, Gyenes Szilárdot. Gémesi és Gyenes felmentését azzal indokolta, hogy a gödöllői polgármester és az LMP-Új Kezdet Párt tavaszi együttműködésének országgyűlési képviselőjelöltje áll a gazdasági társaság mögött, ami miatt veszélybe került a szemétszállítás, és ennek következtében akár közegészségügyi problémák is felmerülhettek volna.


Értesülésünk szerint a tanácsülésen a napirend elfogadását sem szavazhatták meg a jelenlévő polgármesterek, mivel Gémesi György gondolt egyet, elébe ment lemondatásának, és bejelentette: megválik társulási elnöki tisztségétől. Ezzel okafogyottá tette a bizalmi szavazást a személyét érintő kérdésben. Gémesi azt is elmondta, hogy egy nemzetközileg auditált cég bevonásával vizsgálatot indít a szemétszállítás leállításához vezető okok kiderítésére, és ennek eredményét a legfeljebb három hét múlva esedékes tisztújító tanácsülésen ismerteti. Addig ügyvezető elnökként tevékenykedik a társulás élén.

A tanácsülés napjának délelőttjén megtartott sajtótájékoztatón Vécsey László, a gödöllői központú választókerület kormánypárti országgyűlési képviselője – mások mellett – hangsúlyozta: ki kell deríteni, hová lett az a pénz, amit a Zöld Híd „folyamatosan megkapott a működésére” az államtól és az önkormányzatoktól.
Gémesi lemondására Vécsey László is reagált, a honatya az MTI-nek elmondta: ez gyakorlatilag felér egy beismerő vallomással, és érzékelhető volt, hogy Gémesi György azért akar időt nyerni, mert ügyvezetőként egy olyan jelentést akar összeállítatni a társulás pénzén, ami valószínűleg arról szól majd, hogy „ők semmiben nem hibásak, mindent jól csináltak, csak a körülmények és a többi szereplő hibázott”.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online