Egyhangú döntéssel fogadta el a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Szenátusa és a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetemért Alapítvány kuratóriuma dr. Gyuricza Csaba (agrármérnök, egyetemi tanár, az MTA doktora, a magyar mezőgazdaság és agrár-felsőoktatás elismert professzora) rektori pályázatát szeptember 5-én. A szenátusi ülésen a MATE rektora ismertette az elmúlt közel 5 év eredményeit, valamint vázolta a következő 5 éves ciklusra tervezett célkitűzéseit.
Tehetség, erkölcs, siker! E három fogalom összeforrott a 2021-ben alakult gödöllői Grassalkovich Üzleti Klub (GRÜK) által vallott értékekkel, ami az emberi és üzleti kapcsolatok fejlesztését tekinti legfőbb céljának – mondta Személyi László elnök a klub által alapított díj szeptember 11-i ünnepélyes átadóján, amit a Gödöllői Királyi Kastélyban tartottak.
Közérthető élelmiszer alapismeretekről ad tájékoztatást a gödöllői központú Szent István Egyetem (SZIE) Élelmiszertudományi Karán működő Deák Tibor Szakkollégium kisfilmje, aminek első részében az édesítőszereket veszik górcső alá. A kezdeményezés célja, hogy olyan alapismeretekkel segítsék a felhasználókat, amik egyszerűek és értelmezhetőek mindenki számára. Mit használjunk, ha fogyni szeretnék: xilitet vagy sztíviát? Mi a különbség az INBÉ és az RDA között, illetve mi az a Melasz melléktermék?
Az édesítőszer fajtáiról – továbbá hatásairól a szervezetre – számos leírást találunk a világhálón, amiknél gyakran nehéz az eligazodás. A SZIE Élelmiszertudományi Karán működő Deák Tibor Szakkollégium elhatározta, hogy a most induló fiatalos és dinamikus YouTube csatornájukon eloszlatja a kételyeket, valamint összegzi mindazt, amit az édesítőszerekről tudni érdemes. Íme: